Linkek | Kapcsolat

Írj a vendégkönyvbe  #153 Bandi 'bá 2011-05-02 23:37:43
avatar
Hello Zenekarosok!

A „forró kásáról” akkor beszéltem, amikor először kértem a jelenléti ív aláírását. Aki ott volt a próbán hallhatta, hogy a Zöld Zóna nyert egy EU-s pályázatot, aminek keretében a zenekar számára is jut működésre pénz. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nekik bármilyen beleszólásuk is lenne a zenekar életébe, viszont bizonyos adminisztrációs kötelességeket teljesíteni kell. Ez úgy gondolom a zenekar számára előnyös pályázat és a magam részéről örömmel vettem a részvétel lehetőségét. Az előzmények egy évvel ezelőttre nyúlnak vissza, amikor is a város akkori vezetése csődöt jelentett és ezáltal a civil szervezetek, így a zenekarunkat is súlyos anyagi hátrány érte. Azóta egyetlen fillér támogatást sem kaptunk. (Sem karnagyi tiszteletdíjra, sem működésre.) Ezért volt szükség bizonyos döntések meghozatalára ( pl. tagdíj, emelt tábordíj );valamint az alapítványunk nagyon sokat vállalt fel ebben az időszakban, hogy a zenekar tovább működhessen. Ez a pályázat sajnos véglegesen nem oldja meg a problémát, mert csak egy bizonyos ideig tart (16 hónap). Remélhetőleg a város addig rendezi sorait és legalább a kiemelkedően teljesítő civil szervezeteket fogja tudni újra legalább a régi szinten támogatni. (Ami számunkra azért jelentős volt és nem óhajtok itt most számokat felsorolni). Ha bármi kérdés még felmerül szívesen válaszolok rá, keressetek meg vele. A magam részéről nem szeretek azzal foglalkozni, hogy mi terjeng a városban, mert az ilyen jellegű információk enyhén szólva is még csak fél igazságokat sem tartalmaznak.
Minden együttesnek van vezetője és vezetősége, akik azon dolgoznak, hogy működjenek a jól bejáratott dolgok és beavatkozzanak akkor, ha valami gond van. Én is átadom azokat az információkat, amiket úgy vélek, hogy szükségesek és vannak olyanok, amelyek birtokában meghozom azt a döntést, ami szükséges a továbbhaladáshoz.
Bandi ’bá
#152 L. Niki 2011-05-02 13:01:13
avatar
Bocsi!

Helyesbítés: és nem ahhoz a listához, amit a nyári programok miatt írunk.

#151 L. Niki 2011-05-02 12:58:50
avatar
Üdv Mindenkinek!

Szerintem ne kerülgessük a "forró kását" rákérdezek arra, amire már egy ideje próbálunk célozgatni Bandibá felé, de sajnos nem reagál rá.

A Mi zenekarunk is a Zöld Zóna "alá" tartozik, vagyis kötöttünk velük valamilyen szerződést, hogy így támogatást nyerhessünk, vagy Ők nyerhessenek?

Nem tudom a pontos részleteket, csak mivel kis városban élünk lehet hallani ezt azt, és úgy gondolom, hogy ha esetleg megléptünk egy ilyen fajta döntést, akkor arról a zenekari tagok is tudhatnának.

Gondolom ez nem lenne titok?!!

A jelenléti ív kérdés is ehhez kapcsolódott többször és ahhoz a listához, amit mindig "írunk" a nyári programok előtt, hogy lehessen tudni a résztvevők számát.

Előre is köszönöm a választ!

További szép napot Mindenkinek!
#150 MaryAnn 2011-05-02 11:29:13
avatar
Úgy gondolom, hogy ha lehetőségünk nyílna rá nekünk, akik életvitelszerűen már nem Szigetváron élünk (elnézést a többes számért, de azt hiszem, beszélhetek mindannyiunk nevében), azt hiszem, többször járnánk próbára, mint néhány olyan zenekari tag, aki otthon él. Viszont sajnos a hazautazás, bármennyire „nem sokszor kellene” ezt megtenni, azért komplexebb dolog és nem pusztán akarat kérdése. Azok a zenésztársaim, akik hasonló cipőben járnak, mint én, vagyis, akik máshol élnek, - nem feltétlenül saját akaratukból, - és nem lehetnek mindig a zenekarral, tudom fájó szívvel gondolnak péntek este a kihagyott próbára, a barátokra, a szombat esti kiruccanásokra és beszélgetésekre, vagy akár a munka miatt feláldozott táborra. Biztosan állíthatom, hogy azok a zenekari tagok, akik nem laknak helyben (dolgoznak, családjuk van) a tőlük telhető maximumot nyújtják, még akkor is, ha ez igen kevés próba, illetve szereplésen való részvételt jelent.
#149 Bandi 'bá 2011-05-01 22:42:39
avatar
Hello Zenekarosok!

Valóban a próbákra lehet kifogásokat találni, ha nem jövök el, erről már sokszor volt szó. Nézzen mindenki magába és tegyen eleget az önként vállalt feladatnak. A MI zenekarunk saját erőből érte el azt, hogy népszerű és együtt van. Nyilvánvaló hogy van aki ezért többet tett és van aki kevesebbet. Nem egyszerű annak eldöntése, hogy ki igen, ki pedig nem teszi meg azt a zenekarért, ami elvárható tőle.
A "nyilvántartás"-ra azért van szükségem, hogy tudjam melyik programra hányan jelentkeznek. Ha nem jön össze a minimális létszám hogy egy meghívásnak eleget tegyünk, akkor sajnos időben vissza kell mondani. Ezt szeretném mindenképpen elkerülni. Ez már évek óta bevált.
Jó éjt. Bandi 'bá


#148 Kata 2011-05-01 21:18:53
avatar
Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy elmaradt a mai program... neutral

Elképesztően kevés próbánk lesz/volt mostanában. Tényleg jó lenne, ha mindenki igyekezne ott lenni a jubileumi hangversenyig, mert szerintem nem állunk jól. Persze mindig van kifogás (bárki bármikor ki tud találni bármit) vagy valódi oka a távollétnek.
A közösség érdekében legyen mindenki azon, hogy megjelenjen a próbákon és a fellépéseken. Azok is, akik nem laknak helyben - igazán nem sokszor kellene haza utazni addig. Végülis egyszer vagyunk negyedszázadosak! evil-grincoolmusic-note

Bandi bá! Mi ez a jelenléti dolog? Mi a célja az ilyen nyilvántartásnak?
Lenne esetleg arra mód, hogy a jubileumi koncertig minden hétvégén próbáljunk szombaton vagy vasárnap? Szerintem sokat segítene, és nagyobb eséllyel vehetnénk részt a próbákon.

Puszi Mindenkinek! Kata
#147 Bandi 'bá 2011-05-01 10:36:02
avatar
Hello Zenekarosok!

A gyors információ áramlásnak köszönhetően remélhetőleg mindenkihez időben eljutott a hír, hogy ma, azaz május 1-jén a reggeli lovaskocsis ébresztő és a délutáni hangverseny is elmarad a rossz időjárás miatt. Köszönöm az informátorok segítségét!

A további programokról:
május 6-án a próba elmarad, mert a Zeneiskolában alakult tanári kamaracsoporttal május 5 - 8-ig ausztriai meghívásnak teszünk eleget. 3 nap alatt 7 koncertet adunk.
A 13-i próba helyett 14-én szombaton próbálunk 14.30 órai kezdettel. Utána előreláthatólag részt veszünk a Vöröskereszt és a Tesco által szervezett rendezvényen és 16.30-tól 17 óráig adunk térzenét az áruház előtt.

20-án rendes időben próba és utána SZÜLŐI ÉRTEKEZLET, ahol egyrészt minden információt elmondok a 25 éves jubileumi koncerttel kapcsolatosan,( kitől milyen segítséget kérek: pakolás, sütemény, ital, felszolgálás, takarítás stb.) másrészt a nyári programokról.

Ismétlésként a már ismert nyári programjainkról:
Június 15, 16, 17 PRÓBA!!! Fontos, hogy mindenki úgy szervezze a programját, hogy jelen tudjon lenni a felkészülésen!

JÚNIUS 18.
18 órakor 25 éves JUBILEUMI HANGVERSENY a Városi Sportcsarnokban

Június 21.
Élőzene Világnapja 25 év - 25 település a ZENE jegyében. Városnéző kisvasúton muzsikálva körbeutazzuk a kistérség 25 települését. Nagy hírverést szeretnénk az újabb különleges rendezvényünknek!


Június 25 - 26 Kisújszállás Fúvószenekari Találkozó

Június 29 - július 2 Aranyág koncertkörút a Dunántúl kiemelt gyógyfürdőhelyein. (Bükfürdő, Sárvár, Hévíz) Szigetváron éjszakai fürdéssel egybekötött koncerttel fejezzük be. (A program még szervezés alatt van)

Balatoni tábor: augusztus 8 - 14-ig Részvételi díj 13.000 ft/fő
befizetési határidő: június 15.

A következő próbán a rendezvényeken való részvételre az aláírandó lapok a szokásos módon ki lesznek téve és minél előbb mindenkinek szignóznia kell. /A zenekari tagdíjakat az elmaradóknak kérem rendezni!/
Mindenkinek hasznos időtöltést mára, zenekarunk érdekében pedig megfelelő, a közösségünk érdekeit képviselő hozzáállást kérek:
Bandi 'bá#146 KisTom 2011-05-01 08:00:58
avatar
Hali!

Azt az infot kaptam most reggel, hogy a Lovascsokis zenélés és a délutáni szereplés is elmarad!!!

#145 Accsi 2011-04-30 12:45:47
avatar
Sziasztok!

Könnyen lehet, hogy nem tudok menni vasárnap fellépni, mert beteg vagyok, megfáztam...
Szeretnék menni, remélem alakulok... beat-up
#144 Bandi 'bá 2011-04-27 17:53:27
avatar
Hello Zenekarosok!

Kialakult a hétvégi program. Pénteken, április 29-én a próba a ballagásra való tekintettel (jómagam is érintett vagyok) elmarad. Vasárnap a lovaskocsis ébresztésen akik részt vesznek 3/4 9-re jöjjenek a Zeneiskolába. (Felelős: Szentgyörgyvári Tamás) Délután 13.40-kor találkozunk a Zeneiskolában és 14.10 - 14.40-ig játszunk a Várnál. Öltözet napos, jó idő esetén: zenekari fehér póló, sötét farmer nadrág. (Hűvös idő esetén zakós a szereplés.) A többiről később.
Bandi 'bá
#143 Accsi bá' 2011-04-26 20:26:47
avatar
announceLOVASKOCSIannounce

coffeesoldiersnickerdrinkcoffeecigarettedrinkcoffeecigarettedrinkcoffeecigarettedrinkcoffeecigarettedrinkcoffeecigarettesweatcoffeedrinkcigarettecoffeedrinkcigarettecoffeedrinkcigarettecoffeedrinkcigarettesicksweatyawncigarettesleepy
#142 Accsi 2011-04-24 12:18:06
avatar
BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

bunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunnybunny
#141 master 2011-04-23 16:59:34
avatar
Kellemes húsvéti ünnepeket! bunny
Lányoknak sok locsolót, a fiúknak pedig sok szép hímestojást kívánok!grin
#140 Rics 2011-04-20 22:46:08
avatar
Yo!

Holnap reggel én is megyek!

Yo!

Rbashful
#139 Accsi bácsi 2011-04-20 21:50:53
avatar
B-tubailag 50%-os lesz a megjelenési arány, ami azt jelenti vagy lesz valaki vagy nem...
Nem ám! Én megyek.

announceOTT LESZEK HOLNAPannounce ha lesz ilyen: beercool
#138 szandra 2011-04-20 19:12:22
avatar
Bandi bácsi, amint mondtam már a Szekszárdi úton , nem tudok részt venni a csütörtöki szereplésen!
#137 MaryAnn 2011-04-20 19:07:30
avatar
Rendben! Akkor én így nem mennék. Mindenkinek kitartást, gondolok rátok! Szép estét! M.
#136 KisTom 2011-04-20 19:01:40
avatar
Hello!


Én leszel holnap!
#135 Nagy Máté 2011-04-20 18:28:36
avatar
Sajnos Bandi bá a Levente sem és én sem tudunk elmenni a holnap délelőtti szereplésre,mert a Levente kórházban van én pedig kedden szájműtéten vettem részt.Kitartás a többieknek!smile)
#134 Brigi 2011-04-20 17:17:03
avatar
Én is megyek!