Linkek | Kapcsolat

Írj a vendégkönyvbe  #214 MaryAnn 2011-07-06 15:04:59
avatar
Sziasztok!

Úgy vélem, ahol már két embernél több van és napok telnek el egymás társaságában, a konfliktusok elkerülhetetlenek. Ebben a zenekarban mindenki egy egyéniség, más-más szemlélettel. Ehhez társul még, hogy van, aki vizsgaidőszak után toppan be egy-egy szereplésre, van, aki általános/középiskolás/főiskolás/egyetemista, és van, aki munkából érkezik és sajnos oda is tart majd vissza. Ebből kiindulva, már eleve más érzelmekkel indulunk neki egy-egy útnak.

A többség (én is) most nagyon pozitív élményekkel, még szorosabb csapattudattal érkezett haza, de úgy gondolom, a konfliktusokat és észrevételeket is komolyan kell vennünk!

Kata! Igazán nemes cél érdekében álltál ki, ami még jobban kifejezi azt, hogy ebben a közösségben igenis odafigyelünk egymásra, ezért semmiképp nem nevezném „hisztinek” a kirohanásodat.

Az utazás során szóba került a klikkesedés szó, bár szerintem pont az ellenkező jellemző és fantasztikus csapatok alakultak ki (és vegyülnek össze) az évek során (Nagyfiúk, Cappyk, Kislányok, Muslincák).
De miután ez felmerült, engedjétek meg, hogy ehhez is fűzzek egy-két gondolatot. A kifejezés pontosan úgy hangzott el, hogy ha valaki más ebben a zenekarban, akkor nem fogadja be a nagy többség. Csak saját magamból tudok kiindulni, és az állítást megcáfolom! Pl.: én nem iszom alkoholt. Vagy írhatnám azt is, hogy az utóbbi időben korán lefekszem pihenni, mert dolgozom. Ezek miatt azonban még sohasem éreztem azt, hogy kiközösítene a banda, pedig azért ez elég ritkán előforduló két tulajdonság a zenekarban. Az persze már más, hogy ha nem vagyok kedves laugh! Akkor azt már szóvá teszik a barátaim, de arról én tehetek!
Összefoglalva úgy látom: ha egy-két személyt a nagy többség valami miatt nem fogad el, akkor arról az(ok) a tag(ok) biztosan tehet(nek)! Talán, ha megpróbálnának tenni annak érdekében, hogy beilleszkedjenek, lehet, hogy sikerrel járnának!

Részemről nagyon készülök a táborra és bízom abban, hogy új (vagy régebben játszott, kedvelt) zenekari számokat fogunk tanulni! Bandi bácsinak tiszteletből, elismerésből, szeretetből nem mondják, de mi, sajnos egyre többet halljuk vissza a bennünket hallgató közönségtől azt, hogy már megint ugyanazzal a műsorral álltunk elő. Ezt már egy ideje jelezzük…
Másik probléma, a menetzene! Bandi bácsi számon kérően kérdezte tőlünk (jogosan), hogy miért volt botrányos a strandon a menetelés. Szintén évek óta jelezzük, hogy több zenekari tag nem tudja az indulókat, mert megnyugtatja az a tudat, hogy majd a szólamtárs el fogja játszani.
És ennél is többször szóba került már, hogy a szereplések után ne hagyjuk már magukra a dobosokat, hanem segítsünk nekik visszapakolni!

Nekünk kötelességünk Bandi bácsit meghallgatni, követni, tisztelettudóan viselkedni vele. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem minden esetben sikerül. Ezért elnézést is kérünk. Érezzük, hogy az indulatok többször jobban elszabadulnak (mindkét részről) mint szabadna.

Szép terveket sorakoztattunk magunk elé, és biztos vagyok abban, hogy sikeresen végigvisszük majd, viszont a kölcsönös függőség miatt úgy érzem, több figyelemre és meghallgatásra van szükség!
Nagyon szeretnénk az információkat lehetőség szerint minél hamarabb megtudni, az előadott repertoárra esetleg javaslatot tenni.

Szép napot, minden jót! M.
#213 Rics 2011-07-05 17:20:58
avatar
Szerintem is jó volt ez az utazás, viszont ami engem személy szerint aggaszt, azok a folyamatos ba**ogatások egyes zenekari tagoktól és a nem megfelelő bánásmód egymással szemben. Tudtommal ezzel pár ember még így van. Csak ennyit akartam.
#212 kicsiricsi 2011-07-05 13:59:30
avatar
tehát senki nem látta, a pólóm?köszönöm.
#211 Szandra 2011-07-05 09:11:48
avatar
sziasztok!!!
A Srand jegyeket mikor kapjuk meg???
Mindenkinek jó nyarat......music-note
#210 Balázska 2011-07-04 22:43:04
avatar
Táborra megtanulandó:"Drága kicsi szilvafácska nőjj nekem,
hadd legyen a Bandi 'bának pálinkája"

winkannouncemusic-notegrin
#209 Zsófika 2011-07-04 14:48:06
avatar
Sziasztok!

Azt hiszem ez a két hét mindenkiben maradandó nyomokat hagyott. smile) Én személy szerint imádok ennek a társaságnak a tagja lenni, és örülök hogy a barátaimmal közösen élhetem át ezeket a zenekari utazásokat. smile
Tábor utáni hangulatom van, a sok együtt töltött idő után most szünetelünk, és furcsa hogy nem hálózsákban próbálunk aludni, és nem együtt vagyunk egész nap. Szóval, hiányzik ez a banda.
Mindenkinek kellemes nyári hesszelést kívánok, bugyorogtassatok sokat, de az arconpörgést se felejtsétek el!
coolcool Táborban találkozunk!! airplanemusic-noteplatein-lovecarcanannounceannounceannounce
#208 Ildikó 2011-07-04 00:00:00
avatar
Kedves Zenekarosok!

Az előző hozzászóláshoz kapcsolódva - amivel most teljesen egyetértek! - néhány kiegészítés.

A pontos összeg( a MNB 2011.07.01. hivatalos deviza középárfolyama alapján való átváltás alapján): 141.200,-FT.

A tippelt összegekről

1. tippek átlaga: 115.883,-
2. legmagasabb tipp: 300.000,-
3. legalacsonyabb tipp: 33.000,-
4. a tippek eloszlása:
0-70.000 között: 2 fő
70.001- 90.000 között: 10 fő
90.001-110.000 között: 8 fő
110.001- 130.000 között: 6 fő
130.001- 150.000 között: 6 fő
150.000 fölött: 8 fő

A végleges eredmény tehát a "tippversenyben":
1. Sz.D.
2. S.G.
3. B.Zs.

Gratulálok!
A megérdemelt jutalmat Bandi bácsitól a táborban kapja meg a győztes!

A mögöttünk lévő hetekről és az előttünk álló tervekről várom az illetékes hozzászólását...!

Mindenkinek jó pihenést! Ildi(néni)
#207 Dani 2011-07-04 12:48:02
avatar
http://www.mnb.hu/arfolyam-tablazat?query=2011.07.01.,2011.07.04.,1,EUR

Sziasztok!


A legfontosabb kérdésre válaszolva: a koncertkörúton 140 ezer forint körüli összeget gyűjtöttünk, és azért csak közelítő értéket tudunk felírni, mert a ládában euro-t és eorocentet is találtunk...

Az előzetes várakozások alapján feltehető volt, hogy a szavazatok 140 ezer forint körül szóródnak (kivéve egy-két exTrémiTásT), ezért az igazságos eredmény meghatározása érdekében döntöttünk úgy, hogy az euro-t a 2011. július 1. napján érvényes hivatalos MNB-árfolyam szerint váltjuk, amely 264,60 Ft volt. Ennyit a hivatalos részről.

Akkor személyesebb vizekre evezve: amióta zenekaros vagyok, emlékezetem szerint nem volt olyan két hét, amelybe ennyi értékes és különleges programot tudtunk volna belesűríteni. Mozgalmas időszak volt, az biztos... A sorozat a 25 éves jubileumi hangversennyel kezdődött, amely minden zenekar életében meghatározó esemény. Itt már lehetett érezni, hogy a zenekar közösségi szempontból igazán egymásra talált, és kíváncsian vártuk az elkövetkezendő programokat. Az élőzene világnapi koncertben számomra az volt a legértékesebb, hogy a zenénket olyan emberekhez vittük el, akik még talán életükben nem hallottak zenekart élőben; és öröm volt nézni a felcsillanó arcokat, mosolyokat, integetést...

A kisújszállási hétvége elméletileg egy szokványos kétnapos zenekari visszahívás lett volna, de sikerült ezt is - a vendéglátó zenekar szervezésének is köszönhetően - emlékezetessé tennünk úgy, hogy az esti koncerten is nagyon jól szóltunk. A jótékonysági koncertturné pedig igazi unikum volt, újra olyan városokban ismertettük meg a zenekart, ahol még előtte nem jártunk (az 1993-as hévízi vendégszereplés óta már felnőtt egy-két generáció). A négynapos hosszú hétvége minden percét élveztem, igaz - koromból adódóan - már többet kellett aludnom. Azt tudomásul kell venni, hogy az emberi tényező megkerülhetetlen, kisebb zökkenők mindig is lesznek, de pozitív gondolkodással és a problémákat a megoldás oldaláról közelítve ezek is áthidalhatók lsznek.

A jövőre nézve a zenekarban kétféle - továbbgondolásra és megfontolásra alkalmas - ötlet hangzott el a két hét során. Az egyik a jótékonysági gyógyfürdőtúra és bugyborogtatás (esti szüpürtyöléssel) kiterjesztése a keleti országrészre, úgymint Egerszalók, Miskolctapoca, Hajdúszoboszló, Kisújszállás (ha elkészül), Gyula stb.

A másik sem kis terv, amely a Szigetvári Fúvósesztrád méltó befejezése is lehet: meghívjuk azokat a zenekarokat, akik megtiszteltek bennünket azzal, hogy visszahívtak az otthonukba: Barcs, Nagykanizsa, Szentgotthárd, Abony, Szihalom, Kistelek, Kisújszállás fúvószenekaraira gondolok. Csúsztatott szervezéssel (három zenekar pénteken alszik, három zenekar szombaton), délelőttönként strandfesztivállal, illetőleg a különböző városrészekben hívogató zenével, szombat délután nagy hangversennyel - némi pályázati pénz segítségével - megszervezhető egy háromnapos esemény, amely hatalmasat szólna a városban. Ehhez a mi zenekarunk tagjaitól nagy figyelemre és koncentrációra lesz szükség, hiszen hét 3-4 fős csoportokban kell több napon keresztül kísérni a vendégzenekarokat, de úgy gondolom, hogy az ilyen felelősségteljes feladatokra is készen állunk.

Szóval, középtávon, 1-5 éves intervallumban - hangsúlyozom: eddig - ezek a tervek fogalmazódtak meg bennünk.

Most öt hét pihenés következik, mindenki töltődjön az élményekkel, szerintem ránk is fér némi pihenés, de a táborban folytatjuk, sőt belehúzunk! Szívesen látnék ugyanakkor egy szavazást (akár kétlépcsőset is) arról, hogy milyen számokat szeretnénk megtanulni, felfrissíteni a táborozás során...

Köszönöm mindenkinek - különösen Bandi bá'-nak és Ildikónak - az elmúlt két hetet (is), mérlegre téve a zenekar eddigi negyedszázados történelmét, bízom benne, hogy a karnagyi hivatás és a zenekari pályafutás jó választás volt!

Szép nyarat: Dani

#206 Kata 2011-07-04 09:21:48
avatar
Sziasztok!

Én is kíváncsian várom az eredményt cool

Jó volt veletek lenni múlt héten. Sajnálom, hogy az utóbbi időben sok megmozdulásból kimaradok... Kérlek Benneteket, hogy a hisztijeimet meg nézzétek el, nem vagyok már 20 éves thinking grin

Jó nyarat kívánok Mindenkinek! Gyúrjatok a táborra, és tanuljatok sokat! wink

Puszi
Kata
#205 L. Niki 2011-07-04 08:14:50
avatar
Sziasztok!

Lenne rá lehetőség, hogy aki nem tudta megvárni a számolás eredményét az is megtudja, hogy végül mennyi pénz gyűlt össze?

Előre is köszi!
#204 master 2011-07-03 23:40:42
avatar
Valóban fantasztikus volt, nehéz lesz visszaállni a dolgos hétköznapokra. Minden felmerülő probléma ellenére szerintem mindenki jól érezhette magát a turnénkon. Nehézségek mindig vannak, mindenkinek más az alvásigénye, kedvenc étele, itala coffeeevil-grin
Szerencsére nem vagyunk egyformák, különben szürke lenne a világ.
Viszont mindenkinek van ötlete, hogy mit szeretnénk, mit lenne jó játszani. Hát osszuk ezt meg itt!
#203 Bence 2011-07-03 13:02:57
avatar
Sziasztok!

Csak szeretnem megkoszonni mindenkinek az elmult ket hetet, es azt, hogy ezt egyutt toltottuk. Szemely szerint minden nehezseg ellenere hihetetlenul jol ereztem magamwink
Ilyenkor itthon csak bolyongok, es nem tudom, mit kezdjek magammal. thinking Mar most hianyoztok, pedig nemreg valtunk el.
Jo pihenest/munkat kivanok mindenkinek a nyarra, es kitartast, mindjart itt a tabor!dancedance

Bence
#202 Évi 2011-07-03 11:52:51
avatar
de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! Nem vetett ki magából a fórum, sikerült írnom, köszi a segítséget wink
#201 Évi 2011-07-03 11:50:58
avatar
Sziasztok!

Én úgy érzem nagyon jó hetet zártunk ezzel a pár nappal smile-big
bugyborogtatás, jó koncertek és még annál is jobb hangulat. A szállások pedig felejthetetlenek wink Kár, hogy vége lett... Na de majd táborban folytatás!
wink

Röviden:Fantasztikus volt, bánhatja aki kihagyta...wink

Az elkövetkező egy hónapra mindenkinek jó pihenést!

Puszi
#200 kicsiricsi 2011-07-03 00:55:24
avatar
nincs valakinél véletlenül 1db fehér zenekaros M-es póló? mert az enyém valahogy nincs meg. :(
#199 Ák 2011-06-28 23:01:27
avatar
Hol van itt a "Like" gomb???
(a Bandi bá és Dani irománya alá tennék már egyet...)
Pusszantás és jó nyarat!
Ák
#198 Bandi 'bá 2011-06-28 16:55:42
avatar
Hello Zenekarosok!

Röviden: Szerdán 14.30-kor találkozó a zeneiskolában, pakolás és indulás Hévízre. 17.30-kor vacsora, 19 órakor koncert a Deák téren. Utána utazás Sárvárra és szállás elfoglalás. A többi program a főoldalon. Alvás hálózsákban a helyi Sportcsarnokokban. A többi részletet a buszon. Fehér és kék pólót hozzatok, öltöny nem kell.
Bandi 'bá
#197 Dani 2011-06-28 14:35:57
avatar
Sziasztok, Zenekarosok!


A kisújszállási hétvégéről hazatérve már beharangoztam, hogy a Szigetvári Hírhatár című internetes oldalon meghirdetett - és bennünket érintő - szavazással kapcsolatban egy bővebb hozzászólásban fejtem ki részletes szakmai véleményem.

Elöljáróban annyit, hogy nagyon szerencsés embernek tartom magam, mivel a civil társadalmi részvétellel kapcsolatban kiváló iskoláknak lehettem tagja. Az egyetemen a közigazgatási jogi diákkör tagjaként rendszeresen vizsgáltuk a helyi társadalmakat és azon belül a helyi civil szerveződéseket, míg a fogalmazói joggyakorlat idején - szűkebb és tisztán jogi területre koncentrálva - az egyesületek, alapítványok működése feletti törvényességi felügyelet ellátásába nyertem bepillantást. A megszerzett elméleti tudást pedig immáron egy évtizede igyekszem kamatoztatni a zenekar mellett működő alapítvány kuratóriumában.

Az internetes oldalon meghirdetett szavazás - álláspontom szerint - veszélyes folyamatokat indíthat el, noha biztos vagyok benne, hogy az oldal szerkesztőinek ez nem állt szándékukban. Ennek ellenére az egy hónapon át tartó szavaztatás negatív versenyzést, rivalizálást szülhet a felsorolt civil szervezetek között, amely szükségképpen fennáll például akkor, amikor a (szűkös) önkormányzati vagy egyéb forrásokból próbálunk minél többet megszerezni.

Meglátásom szerint az eltérő profilú szervezeteket nem is lehet igazán összemérni, mivel a kórus vagy zenekar különbözősége a klasszikus – vokális vagy instrumentális zene – felosztáson alapul, a várbaráti kör fő célja a Zrínyi-hagyományok ápolása, a Zöld Zóna rendkívül szerteágazó tevékenységet folytat, míg a nemrég alakult ifjúsági kerekasztal még bontogatja szárnyait... Eltérő számú közönséget vonzhat egy-egy térzene, templomi hangverseny vagy történelmi konferencia is, ez azonban nem adhat alapot értékelvű különbségtételre, magyarán: az egyik nem értékesebb, mint a másik és viszont...

Mellékesen kapcsolódik csak ide, hogy két évtizeddel a rendszerváltás után még mindig nem jött létre olyan szerveződés, amely a közel százas nagyságrendű szigetvári civil szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat összefogná, és valódi, párton kívüli harmadik oldalként képviselné az önkormányzati feladat- és hatáskörök címzettje, a képviselő-testülete előtt... Jogtechnikailag erre két megoldás is kínálkozik, vagy az önkormányzat hoz létre a munkaszervezetén belül egy ezzel foglalkozó szervezeti egységet, vagy egy olyan önálló civil szervezet alakul, amelynek a fő célja a szigetvári civil kezdeményezések összehangolása...

De kanyarodjunk vissza az eredeti témához, amely a hozzászólásom tételmondata is egyben! A szigetvári fúvószenekar tagjaként arra kell törekednünk és arra is törekszünk, hogy valamennyi helyi szerveződéssel, legyen az állami, önkormányzati vagy civil kezdeményezés, egyenjogúságon és mellérendeltségen alapuló, tisztességes, partneri együttműködést alakítsunk ki és tartsunk fenn az összefogás jegyében.

A szavazás pedig egy érdekes játék, amelyet azért, ha lehet, nyerjünk meg!

Szertelen gondolatként pedig egy érdekes eszmefuttatás: a várbaráti kör elnöke, Varga Zoltán, valamint az ifjúsági kerekasztal létrehozója és vezetője, Solymosi Attila egyaránt rendelkeznek azzal a bizonyos tányérral, amelyet a tíz éves zenekari tagság alkalmából vehetnek át zenészeink, tehát ők legalább egy évtizedet eltöltöttek már közöttünk... A Tinódi Vegyeskar karnagya, Anett pedig húsz éve szeretett és megbecsült tagja az együttesünknek... Akkor miről is beszélünk?

Végezetül: kommunikációelméleti közhely, hogy minden internetes oldal értékét az adja, hogy tud-e olyan tartalmat szolgáltatni, amely miatt a látogatók naponta vagy több-kevesebb rendszerességgel felkeresik (pl. facebook vagy akár a mi Fórumunk). Egy induló internetes oldalnak, ha meg akar kapaszkodni az információk végeláthatatlan tárházát képező hálózaton, szüksége van olyan, a célcsoportja felé irányuló marketingakciókra, amely az internetezőket folyamatos figyelésre "kényszeríti", lehet ez például kisebb nyereményjáték vagy egy hasonló szavazás. A hivatkozott internetes oldal célja információk nyújtása városunk és a kistérség lakói felé, és ne felejtsük el azt sem, hogy bőséges reklámfelületet kínál. Mindezek fényében – marketing szempontból – kiváló ötlet egy ilyen szavaztatás az öt legnagyobb társadalmi bázisú helyi szerveződés között, amely egy hónap alatt könnyen bevezetheti a helyi köztudatba az oldalt mint terméket... De itt már a tudatos internethasználat vizeire eveztünk...

Többféleképpen értékelhető az is, hogy a zenekar vagy az alapítvány vezetőjét nem kérdezték meg arról, hogy az oldal egy hónapos, bennünket érintő szavazást indít. Bár azt is hozzá kell tennem, hogy a zenekar "kvázi közszereplő", tehát ha a megkérdezésünk nélkül kerülünk fel egy hasonló listára, az - a meglátásom szerint - nem aggályos.

Aggályos viszont az, ha az egykor volt és jelenlegi, száznál is több zenekaros munkáját, eredményeit és talán sikereit mások a saját, a zenekartól idegen céljaikra (reklám) akarják felhasználni. Ez az, ami ilyen hosszú írásra késztetett... Paradox módon ugyanakkor magam is hozzájárultam az oldal népszerűsítéséhez.

Összefoglalva tehát a leírtakat:
1) Mellérendeltség, partnerség és együttműködés a helyi civil szervezetekkel.
2) A szavazás maradjon csak egy játék, amit azért nyerjünk meg.
3) A szavazás reklám és marketing szempontból kiváló ötlet.
+1) Lám, utánpótlásforrást biztosítunk más civil szervezetnek is.

Remélem, hogy - elsősorban a fiatalabb tagjaink számára, tekintettel a nyári szünidőre is - sikerült néhány tartalmas és továbbgondolásra érdemes sort a képernyőre vetnem.

Holnap találkozunk!

Dani
#196 Dani 2011-06-28 11:53:42
avatar
Sziasztok!


Kisújszállás... in-love

Úgy gondolom, volt itt minden: visszafogott hangulatú utazás, jó koncert, bőséges vacsora, lakodalmas zenekar, földön biciklizés, arcon pörgés, másnapi(os) termálfürdőzés és még visszafogottabb hazautazás... Jó volt, na! bashful

Program hamarosan fent lesz, szerda délután indulunk!

Üdv: Dani
#195 Kata 2011-06-28 08:45:58
avatar
Sziasztok!

Érdeklődök, hogy van-e már konkrét program az elkövetkezendő 4 napra? Holnap mikor van gyülekező? Ez még pénteken képlékeny volt, de már jó lenne tudni, hogy miképp szervezzük a holnapi napunkat.

Jó munkát, pihenést, készülődést, kinek mit! cute
Kata