Linkek | Kapcsolat

Írj a vendégkönyvbe  #234 Brigi 2011-07-14 13:04:14
avatar
hahó!
Eddig nem akartam írni, de már meguntam. A mi Ricsink nagyon ügyes volt a "négynapos"-on. Sokkal bátrabban játszott, mint eddig bármikor. De vannak olyan számok, amiket át fogunk nézni táborban.
Nekünk bizonyos számokhoz nincsen kottánk, vagy ha van máshogy játszuk. Hallás után kell megtanulni. Amíg próbán nem vesszük elő ne várjátok, hogy jobb legyen.
Üdv, jó munkát vagy pihenést
Brigi
#233 C&U Rics 2011-07-14 11:59:25
avatar
Dia!

Furcsáltam is, hogy ez írtad.laugh Nem lényeg. Amúgy minap hasonló jellegű kijelentést tettem Zoltán barátunknak, hogy jó lenne ha intézkednének és foglalkoznának a szólamtársukkal egy keveset eme téren. smile

Szép Napot Mindenkinek!

Üdv Ricsbye
#232 L. Niki 2011-07-14 06:57:12
avatar
Kedves Gábor!

Mint már beszéltünk róla, sajna pénz hiány miatt már évek óta vár a csodára a hangszerem. Ha esetleg be tudnátok vállalni a felvitelét, akkor megoldom bárhogy az anyagiakat (még jó, hogy számíthatok szegény Szüleimre), mert ez nagyon jó ár. A környéken sokkal drágább, bárhol is kérdeztem.

Előre is köszi a segítséget!

Niki
#231 master 2011-07-13 18:24:38
avatar
Jó kis fotelforradalom volt itt az elmúlt napokban!

Más téma... beszéltünk róla, hogy a fafúvós hangszerállomány bizony megsínylette az elmúlt 20 évet Amati Made in Csehslovakia (szerintem néhányan nem is éltek akkor, amikor volt még ilyen ország). A hangszerek nagy része mégis ebből az időböl származik.

Mivel nekem is föl kell újítanom a hangszert, körülnéztünk, és BP -en a lyraban 25 eft -ért augusztus 1. -ig, teljes generált csinálnak.Ez a parafák, az összes párna cseréjét, és a mechanika tisztítását, beállítását tartalmazza. Akinek saját hangszere van és szükségét érzi, szóljon, jövő hétvégén otthon leszünk, 1-2 hangszer még befér + -ba a kocsiba. Ha vkinek kell, megadom a telszámot, és lehet vinni egyénileg is. Tudom, ez nem kis összeg, de nekem 2 párnát legutóbb 5eft -ért cserélt egy hangszerész...
Esetleg alkalomadtán a zeneiskolai hangszereket is el lehetne küldeni... ha a büdzsé engedi.
#230 Dia 2011-07-13 14:57:16
avatar
Szia Rics!

Stornózd kérlek az előző beírásomat. "Főleg a harangjáték részt", tévedés történt. Összekevertelek a másik Ricsivel.

Ne haragudj!

Visszajövök Romániából és megbeszéljük személyesen.

Puszi: Dia
#229 Rics 2011-07-11 21:01:00
avatar
Nem mondom, hogy 100%ig, hibátlanul elfújok mindent, mert tudom, hogy ez nem így van. De ha mi nem leszünk, akkor ki fog fújni helyettünk. Érted Dia?!smile Személyes kibontakozásomat nem bántam meg. Egy két ember csak-csak észreveszi magát.


Puszii R
#228 Zoli 2011-07-11 16:13:05
avatar
Niki!
Az általad felvetett problémák valóban létező, húzódó dolgok és erről a kérdésről nekem is megvan a saját véleményem, az előző hozzászólásomban igyekeztem inkább a zenei vonalhoz hozzáfűzni valamit! Az meg, hogy ki mit olvasott ki a hozzászólásomból megint egy másik kérdés...
Csatlakozom KisTom véleményéhez, hogy sajnálatos, hogy nem tudsz részt venni a táborban, mert biztosan Neked is sok építő jellegű kritikád, hozzászólásod lenne nemcsak e témával kapcsolatban! Tomi ajánlatát én is tartom a levéllel kapcsolatban!
És csak, hogy világos legyen mindenkinek az előző hozzászólásom tartalma: egy szóval sem mondtam azt, hogy tökéletesen működnek itt a dolgok, szerintem is változtatásokra lenne szükség és ez alatt most nem a zenei kérdést értem, de itt most erről nem szeretnék többet írni. Majd mindent a maga idejében!
Üdv. Zoli
#227 KisTom 2011-07-11 15:31:45
avatar
Niki!

Ebből a szempontból nem jó, hogy sajnos nem tudsz jönni a táborba! Minden évben, így biztos vagyok benne idén is lesz 1 olyan este, ahol leülünk és közösen át beszéljük az aktuális dolgokat.
Mivel te nem tudsz ezen ott lenni, de viszont 1 dolgot felvetettél, hát (25 éves koncert után szabadon) küld át levélben ezen gondolataidat és azok is elő kerülnek majd ezen az estén.


Zoli gondolataihoz csak 1 (hogy modern szóval éljek) Lájk-ot tennék.
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy azokon a szerepléseken mint pl a Fürdős turné volt, vagy a Kisújszállási utazás oda tényleg a \"bulisabb\" műsort vigyük. Továbbá a hazai vizeken lévő fellépéseink repertoárját tényleg nagyon fel kell frissíteni ha nem cserélni, mert példának okáért, egy kis túlzással az elmúlt 3 évben kb minden koncertünket a Zrínyi indulóval kezdtünk stb.

Nagyon várom már a tábort és azt az estét is amikor ezen dolgokat megvitatjuk, továbbá bízom abban, hogy az elhangzott felvetések tényleg építő kritikaként funkcionálnak és nem lesz belőlük semmi mutálódott közösség romboló szellem (a palackból )...


Ui:
Már csak 28at kell aludni a táborig
bashfulcoolevil-grinthumbs-upthumbs-upthumbs-up
#226 L. Niki 2011-07-11 13:07:15
avatar
Kedves Zoli!

Az egyetlen probléma az, hogy egyszerűen nincs olyan hely, helyszín, idő, időpont, amikor lehet az ilyen dolgokról beszélni, mert süket fülekre talál és mindig sértődöttség a vége!

Csak próbálkozunk, hátha valamilyen formában eljut a Címzetthez.

Sajnálom, hogy erre már csak nyilvános internetes közeg lehetősége maradt, de úgy gondolom, hogy a problémákat nem kell szégyelni és takargatni, mert nincs hibátlanul, tökéletesen működő egyesület (sőt semmi). Ha valaki azt mondja, hogy igen, az hazudik!!!
#225 Bandi 'bá 2011-07-11 12:15:43
avatar
Hello Zenekarosok!

Már elkezdtem írni a válaszomat, amikor a Zoli beírását elolvastam. Örülök, hogy ez bekerült és egyet is értek a benne leírtakkal. Nem kell azokat a fontos dolgokat újra leírnom, amit az Ő beírása tartalmaz.
Egy célért dolgozunk, a vélemények ütköznek, ezeket a vezető összegyúrja, felelősségteljesen meghozza a döntéseket és túljutva a nehézségeken folytatják a közös munkát.
Bandi 'bá
Jó nyarat, program 23-án és 24-én az érintetteknek.
(szerintem sem szerencsés az internet nyilvánossága előtt a zenekar belső ügyeiről vitatkozni)
#224 Zoli 2011-07-11 11:18:58
avatar
Sziasztok!!

Pörög ám a fórum 1000-el, ha ezen múlik akkor máskor is elmegyek Horvátországba pár napra!!laugh
Na kicsit komolyabbra fogva a szót: minden előtt szeretném én is kifejezni azt, hogy mennyire büszke vagyok arra, hogy egy ekkora múltú kulturális szervezet tagja lehetek szentlászlói létemre!grin
Sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni a vonatozás utáni fellépés sorozaton! Itt a fórumon olvasgatva az jön le, hogy jó volt a hangulat, de azért ott van az a bizonyos DE...
Az utóbbi időben bennem is megfogalmazódtak (szerintem) építő jellegű gondolatok, hasonlóan az előttem írókhoz. Szerintem is nagyon fontos lenne az újítás a repertoárban és nem csak a klasszikus komolyzenei vonalon! Én is sok helyről hallottam, hogy a jubileumi koncert a közönség szempontjából kicsit unalmasra sikerült (ezzel senkit sem akarok megbántani). Véleményem szerint a 20 éves koncertünk sokkal emlékezetesebbre sikerült, mint a 25 éves. Ezzel persze nincsen semmi probléma, hiszen nehéz mindig újat és újat mutatni. A 25 éves koncert sokkal nagyobb kihívás volt viszont a választott darabok nehézsége miatt. DE: Kata előző hozzászólásában írta, hogy egy ilyen zenekarnak, mint a miénk a közönséget kell elsősorban szórakoztatnia. Ha a közönség nem szórakozik, akkor nem jön el ez sajnos már csak így megy. Erről a mi esetünkben szerencsére még nincs szó! DE: mindenesetre elgondolkodtató, hogy (szerintem) ha kicsit is, de mindig kevesebben jönnek el a nagy koncertjeinkre Szigetváron. Nem azt mondom, hogy legyünk egy \"party zenekar\", aki csak bulizós számokat játszik. Kell a komolyzene is a felhozatalba, de nem ekkora dózisban, mint amekkorában mostanság megy. Amikor én bekerültem sokkal könnyedebb, \"közönségesebb\" számokat játszott a zenekar és szerintem kicsit ebbe az irányba kellene visszakanyarodni és ezen a területen előre lépni, mert a komolyzenei területen elég nagy lépést tettünk előre az utóbbi pár évben!
A zenekari ügyintézéseket szerintem nem a fórumon kell kitárgyalni, de ha már szóba került, akkor elmondom, hogy szerintem rendben van ez így, ahogy most megy. Nekem személy szerint bőségesen elég az az információ mennyiség, ami eljut hozzám egy-egy szereplésről, vagy egyéb eseményről. Beleszólásunk pedig igenis van mostanában a fellépésekről, mivel Bandi bá\' folyton megkérdezi, hogy ki tud menni a fellépésekre és ki nem, mert ha nem jön össze a min. létszám, akkor nem megyünk sehova (ergo mi döntjük el, hogy megyünk-e vagy sem). Ha minden egyeskérdésben közösen kellene döntenünk, akkor soha nem jutnánk egyről a kettőre. Igenis jó az, ha van egy \"központi agy\" aki a felelős döntéseket egy személyben meghozza! Bandi bá\'-t pedig minden dicséret illeti azért, hogy egy ilyen (olykor problémás) közösséget ennyi ideje, ilyen színvonalon a döntéseivel képes fenntartani!
Röviden ennyit szerettem volna reagálni az eddig elhangzottakra! Táborban szerintem sok beszédtéma között ez is felfog bukkanni nem egyszer a hét folyamán, szóval majd ott folytatom a magam részéről! Mindenkinek további kellemes nyarat, meg minden szépet és jót!!
Üdv. Zoli
#223 Kata 2011-07-11 09:25:06
avatar
Sziasztok!

Csak két dolgot szeretnék hozzátenni:

- mivel nem profi zenekar vagyunk, ezért még mindig A KÖZÖNSÉGnek játszunk, nem pedig szakmai zsűrinek. Ha elveszítjük a közönségünket, akkor elveszítjuk a zenekar létezésének értelmét.

- az építőjellegű kritikán nem szabad megsértődni, nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az építőjellegű kritika az előrejutás kulcsa.

+ 1: egy hajóban evezünk. Ha a hajó egyik oldala előre, a másik oldala hátra lapátol, akkor egyhelyben marad a hajó, és előbb-utóbb elsüllyed.

Kata
#222 L. Niki 2011-07-11 08:53:56
avatar
Kedves Bandi\'bá, Kedves Zenekar!

A javaslatokat nem csak átgondolni kellenne, hanem élni is \"Velük\"!

LEHET, hogy már megint csak Én emlékszem rosszul, de egy időben úgy beszéltük meg, hogy mivel a zenekar nagy része már felnőtt, joga van beleszólni a zenekar életébe és nyílván joga van tudni a zenekarral kapcsolatos \"dolgokról\".

Ehhez képest azt tapasztalom, hogy egyre inkább ismét gyerek számba vagyunk véve, szankciók tömkelegével (persze ez néhány esetben jogos) és nem egyenrangú félként vagyunk kezelve.

Szép lassan elértük ismét, hogy a zenekar semmiről sem tud, jó esetben arról, hogy melyik nap lesz valami szereplés, de azt, hogy ott mikor/mi történik azt nem. Hogy miért azt nem tudom, de valamiért az gondolod/gondoljátok, hogy a zenekarnak meglepetést kell okozni! Vagy éppen jobb ha nem tudjuk a részleteket, mert hátha belemernénk szólni???

Én is úgy gondolom, hogy emberek vagyunk követünk el hibákat amiből tanulni lehet, ez igaz a szervezésre, a \"játékra\", mindenre egyaránt. Egymás gondolatait meghallgatva, és azt felhasználva lehet előrébb haladni és fejlődni e téren!

A nagy eszméim részeként szeretnék kitérni arra is, hogy jót tenne a Zenekarunknak, ha a továbbiakban a Zenekar tagjai (akiknek nagy részt köszönhető a sok siker - mert már elnézést Bandi\'bá, de egy karnagy hiába lenget, ha nincs kinek) és Bandi\'bá közösen döntene és tevékenykedne a Zenekar életével kapcsolatban. Fogalmazzunk úgy, \"Mi\" ketten. A zenekar és Kedves Karnagya!
Ha bár néha jól jön a külső segítség (lásd Szülők, Rokonok), de mégis Nekünk együtt kellene döntenünk, szerveznünk, tevékenykednünk, saját ötleteink és gondolataink nyomán haladva!

És bár sajnos szabadság ügyileg nem tudok részt venni a táborban, de a régebbi siker számok elővételét Én is támogatom és persze nem árt néha újat is tanulni, de sok olyan szám van régóta a kottában, ami a mai napig új számnak számít sok tagnak.

Jelzem ha tudok valamikor benézek, hogy az Én \"lánykáim\" ne legyenek nagyon elhagyatva és a lelkes Lelkes Viktória kolleganőmet pedig kinevezem szólam vezetőnek és szólam gyötrőnek! Remélem sokat gyakoroltok, fejlődtök, és a tábor végére Mindenki kívülről fújja az előírt indulókat!

További szép nyarat Mindenkinek! Jó táborozást!
#221 Bandi 'bá 2011-07-11 00:51:38
avatar
Hello Zenekarosok!

Eltelt egy kis idő a 25 éves jubileumi koncert és az azt követő kísérő rendezvények óta. A fórumon is többféle és karakterű bejegyzés keletkezett. Valószínű nem mindenki fejtette még ki a véleményét különböző okoknál fogva.
Egy korszak méltó lezárásának tartom a június 18-i hangversenyünket. Kimondottan azokkal a véleményekkel értek egyet, - és ez is volt a koncepcióm és az elképzelésem - hogy egy komoly, színvonalas műsorral álltunk ki erre az alkalomra. A szakmai vélemények megerősítettek abban, hogy jól gondolkodtam. A zenekar a legjobbat hozta ki magából.
Ezért köszönet minden egyes zenekari tagnak!
Összeszokottan szólt, (annak ellenére, hogy a próbákon előtte nem tudtunk teljes létszámmal résztvenni) megvolt a megfelelő koncentráció és csak mi belül tudjuk, hogy mi az, ami nem volt tökéletes, de egy élőkoncertbe ennyi belefér. Ez a koncert arról szólt, hogy egy helyi amatőr együttes közös erővel tud olyat nyújtani a hallgatóságának, ami emlékezetes marad és a szakma is elismeri. Ebbe a koncepcióba most nem fért bele a népszerűség hajhászás. Ez annál sokkal több volt. Arra ott a strandturné, a Zrínyi téri fellépések stb., amire természetesen minden új tagnak meg kell tanulnia régi slágerszámainkat.
( Ha valakinek a jubileumi koncert unalmas volt azt csak sajnálni tudom, mindenesetre remélem, hogy ezzel a nézettel zenekarunk tagjai nem azonosultak)
A kisvasutazással folytattuk azt az egyedi, csak ránk jellemző különleges zenei csemegék sorozatát, amit sok zenekar csak irigyel tőlünk. (Mint ahogy ők mondták, mi meg is csináljuk, amit kitalálunk.) Ez az Élőzene Világnapja alkalmából prezentált különleges kisvasutazás megmozgatta a kistérség falvait is és sok embernek szereztünk örömet.
A jótékonysági strandturné - a tapasztalatok jövőbeni felhasználásával – sikert aratott minden szinten. Folytatjuk?

Hogy mit játszunk a jövőben? Ezt a kérdést sosem volt egyszerű eldönteni. A segítség mindig jól jön, a javaslatokat átgondolom, lehet élni vele, mint ahogy ez már eddig is megtörtént.
Mára ennyit, az idő már előrehaladott.
( a tartozásokat kérem rendezni!)
Bandi 'bá
#220 KisTom 2011-07-10 17:56:14
avatar
Hello!

Én az elmúlt hetekről csak annyit mondanék h frenetikusan jók voltak! A többi elhangzott dologról meg úgy gondolom a táborban még fogunk beszélni!

Arról, hogy mi lenne jó a későbbiekben a zenei repertoárunkban mint új vagy régi újként én is egy két gondolatot vagy inkább javaslatot felsorolnék (a teljesség igénye nélkül).


Olasz Fesztivál
Traummelodien mit James Last (ha esetleg valaki nem emlékezne ráwink http://www.youtube.com/watch?v=QIA20TBMaDk)
Morricone
Braveheart
Párizsi Karnevál
My Way
Belcanto Ouverture (ezt azért írom ide mert nagyon szeretem hallgatni és szívesen megpróbálnám eljátszani is )
ABBA GOLD
Klezmer Karnevál
Őszi levelek
Kis Magyar Rapszódia
ST. Louise Blues
Rómeó és Júlia (végre vegyük elő és tanuljuk meg mert 1szer elővettüt 1próbán de azóta nem)
Top Hits for Band
Tequila (http://www.youtube.com/watch?v=XO8cjvADCW8)
Quando Quando
Copacabana (http://www.youtube.com/watch?v=AQLXwflJnSo&feature=related)

(Ezen utolsót kimondottan Ricsi barátomnak a kedvéért linkelem :winksmile

NYers fordításban talán annyit jelent a címe, hogy

Karnevál a Kék Osztrigában

http://www.youtube.com/watch?v=nFJzcl7rZVY

curl-lip
#219 Kata 2011-07-10 13:20:23
avatar
Sziasztok!

Dia beírása a szívemből szólt. Nekem is az a véleményem, hogy olyan darabokat tanuljunk, amit szívvel-lélekkel tudunk előadni - és egy kicsit azért küzdjünk vele.
A fürdős turné döbbentett rá, hogy az egyik "védjegyünket", a Holiday in Rio-t a mostani zenekar nagyrésze még csak nem is ismeri, nem ám, hogy felállással! Pedig kb. 10 évig nem léphettünk fel nélküle, és a tuba sor show-ja nélkül. Ez elszomorított. Ha egy mód van rá, tanulja meg a zenekar újra a táborban! Szinte mindenki hiányolta a jubileumi koncerten a Holiday-t, ez azért jelent valamit... grin

Nagyon örültem Ricsi kibontakozásának a fürdős turnén. Csak így tovább! És a Bence-műsor is jókedvre derített mindig (a "Dear Audience!" már csak a hab a tortán volt! cool )

A lenti számok egytőleg egyig nagyszerűek!
Mellettük nagyra értékelném, ha újra elővennénk a Braveheart-ot, a Queen-t.
A 25 éves koncertet követően olyan véleményeket hallottam (a vélemények 80 %-a kb.), hogy unalmas volt a koncert a sok köszönetnyilvánítás, beszéd miatt (ami ezért valahol szükségszerű), és főleg azért, mert túl kevés könnyűzenét játszottunk. És a komolyzene szép, szép, de nem feltétlenül szórakoztató. Páran nem értették az Egmont nyitányt sem, mert szinte minden magyarnak, főleg az idősebb generációnak negatív érzelmeket vált ki '56 miatt.

Sajnálom, hogy nem lehetek Veletek táborban. Remélem, sok-sok remek számmal és némi menetgyakorlattal turtlemusic-note tértek haza!

Sok puszi! És további szép nyarat Mindnyájatoknak!
Kata beercameraclovercooldrinkgrinin-loveislandmusic-noteumbrellawatermelonyin-yang
#218 Dia 2011-07-08 23:40:23
avatar
Kedves Rics!

Örülök ha elnyerte a tetszésedet. A Harry Potter is megvan csak cudar nehéz, ezért nem ajánlom.
Hasonló kategória a Hobbitok is, ami ugyan megvan, de mire elővehetjük addig úgymond Bandinak sok szankciót ki kell még osztania...
Mariannal amúgy egyetértek a többségi befogadással kapcsolatban.
Ricsi, én a helyedben előkapnék egy harangjátékot, veszett jól megtanulnék rajta játszani hátha szükség lesz rá és addig is hasznossá tenném magam a zenekar számára.

Egy jótanács: ha legközelebb konfliktusod van, próbáld meg személyesen lerendezni ne az egész világ előtt.

Köszönöm ha megfogadod!

Dia
#217 Rics 2011-07-08 21:08:11
avatar
http://www.youtube.com/watch?v=hqacGBnwEUo smile
#216 Rics 2011-07-08 20:47:12
avatar
Dia hatalmas számok!laugh Kimondottan örülnék nekik!
#215 Dia 2011-07-08 19:54:15
avatar
Sziasztok!

Iskolai teendőim miatt én sajnos nem tudtam részt venni a fürdős turnén, amit nagyon sajnálok.

Mariann beírásán felbuzdulva volna észrevételem, a mit játsszunk témához. Szerintem most van lehetőség ennek a megvitatására.
( Nem akkor, amikor a szereplések egymást érik vagy már a színpadon állunk. )

Én mindig új darabban gondolkodom, ami abból adódik, hogy sok zenekarban megfordultam már és alkalmanként sikerült kottákat is szereznem. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak új számok jók. A régiek között is vannak nagyon jók, de én most ezekre had ne tegyek javaslatot.
A kigyűjtött darabok filmzenék átiratai és egyvelegei. Nem kis részrehajlással természetesen, hiszen a kortárs zene mellett a filmzenéket különösen kedvelem.
( Idáigi kedvenc filmzenéink: Grease, Braveheart, Morricone, Karib tenger kalózai )

Sokan mondják, hogy a könnyű zenét nehezebb művelni, mint a komolyzenét.
Én ezt azzal egészíteném ki hogy, ez az igényes könnyűzenére különösen igaz.

A zenekar sokat fejlődött a komolyzenei darabok tanulásával, amit a szakma is megerősít és ebben Bandinak és a zenekarnak sok munkája van.

Azt tapasztaltam ebben a zenekarban, hogy szerencsére a siker kimondatlanul is fontos a tagok számára. Persze ez nem abban nyilvánul meg, hogy versenyeken veszünk részt és hajtanánk a következő minősítő fokozat megszerzésére.
Mi a közönségnél szeretnénk „jók” lenni. A közönség igazán azt szereti, amit mi szívvel lélekkel csinálunk és jól adunk elő. Igazság szerint mindegy is, hogy komolyzenét vagy könnyűzenét játszunk. A lényeg, hogy érezhető legyen, hogy mi szeretjük ezt csinálni.

A mellékelt hanganyagok a legjobbak, amit találtam a hangfelvétel minőségben és előadásban is. Hook-ot kivéve ugyan az, az átirat, ami nekünk a kottatárban van. Nincs rá garancia, hogy nekünk pontosan ilyenre fog sikerülni, de ha zenét hallgatunk érdemes az elérhető legjobbat hallgatni, nehogy valami ritmus vagy hanghibát automatikusan átvegyünk.
Az hogy nekünk ebből mi sikerül kizárólag rajtunk múlik…

Tapasztalatom szerint a következő darabokat - hasonlóan a velünk egy kategóriában levő zenekarokkal - mi is meg tudjuk tanulni, ha akarjuk:

Symponic Marches ( John Williams indulók egyveleg )
http://www.youtube.com/watch?v=mZTSkQaGHbQ&feature=related

Walt Disney egyveleg
http://www.youtube.com/watch?v=a0u_46y_ECU

Elthon John: Oroszlánkirály
http://www.pvmh.hu/zenekar/zene/lionking.mp3

Robinhood
http://www.pvmh.hu/zenekar/zene/robinhood.mp3

John Williams: Hook kapitány
http://www.youtube.com/watch?v=u5H0sCdvZ14

8 és fél:
http://www.youtube.com/watch?v=nWqC6kRCLjI

Amatőr együtteseknél sokat számít, hogy milyen stílust kedvelnek a tagok, hiszen nekünk nincs naponta 8 óránk arra, hogy a legkülönfélébb darabokat is megtanuljuk.
Nem árt olyan darabokat választani, aminek a dallama tetszik a zenekari tagoknak, mert legalább szívesebben tanuljuk meg.

Nem állítom, hogy a szigetvári zenészek mindegyike szereti a filmzenét. Azt tudom, hogy vannak olyan átiratok, amik igényesek, képesek vagyunk megtanulni és némi kihívást is jelentenek.

Dia