Linkek | Kapcsolat

Írj a vendégkönyvbe  #254 Bence 2011-07-27 19:08:00
avatar
Bocs, eddig nem mukodott, mostantol lehet szavazni!
#253 Bogdán Bence 2011-07-27 11:45:31
avatar
Felhivas

Kedves Bandi ba' , kedves zenekarosok!

A forumon is, es eloben is az elmult idoszakban tobben kertek, hogy tanuljunk meg uj szamokat, illetve vegyunk elo regi szamokat. Ezen felbuzdulva egy partizan akcioba fogtam. Keszitettem egy szavazast, ahova barki javasolhat szamokat, es szavazhat rajuk.

Igazabol senkivel nem beszeltem ezt meg, csak az en otletem, lehet, hogy nem, lesz belole semmi, de azert orulnek neki, hogyha valamit szamitana. Bandi ba' -t ezuton szeretnem (a tobbiek neveben is) megkerni arra, hogy vegye figyelembe a szavazas majdani vegeredmenyet, es a taborban vegyuk elo azokat a szamokat, amik a legjobb helyen vegeztek. Mivel kb 5-6 nap szoktunk probalni, arra gondoltam, hogy az elso 5 helyen vegzo szamot elo vehetnenk. Nyilvan, ha valamelyikhez esetleg nincs kotta, vagy barmi mas technikai akadalya van, akkor a kovetkezo ugrik elore.

Akkor a szavazasrol:

Mindenkinek 10 pontja van. Ezt a 10 pontot oszthatja el a szamok kozott. Lehet akar egy szamra 10 pontot adni, vagy akar 10 szamra 1-1 pontot, tetszolegesen. A tagok azonositasa e-mail cim alapjan tortenik. A szavazasnal adj meg egy e-mail cimet, es kesobb mindig ezzel szavazz. A rendszer automatikusan szamolja, hogy az adott cimhez hany pont hasznalhato meg fel. Megkerek mindenkit, hogy egy cimet hasznaljon, es ne trukkozzon. A vegen en ugyis at fogom nezni, es aki tobb cimrol szavazott, vagy csalni probalt, kizarom a szavazasbol. (nagyjabol ismerem az e-mail cimeket, de elofordulhat, hogy rairok valakire, szoval valos cimet adjatok legyszi.) Minden zenekari tag szavazhat.
Szamot lehet a meglevokbol valasztani, vagy akar ujat is hozzaadni. A feltetel csak annyi, hogy az adott szam jelen pillanatban ne szerepeljen a zenekar aktiv repertoarjaban.

A szavazas itt erheto el:

http://www.fuvosok.hu/szavazas.html

A szam cimek melletti kis thumbs-up ikonra kell kattintani. Ott kivalasztani, hogy hany pontot szeretnel adni, majd beirni az ellenorzo kodot, ami nem mas, mint "10". Remelem, hogy eleg egyertelmu, ha barmi gond van, hivjatok, irjatok, elerheto vagyok.

Uj szamot a lenti linken lehet hozzaadni, hasonlo rendszerben. Kerlek ne irjatok be hulyesegeket, ugyis kitorlom.

A szavazas a tabor elotti pentekig tart.

Szep napot, jo pihenest/munkat mindenkinek!

Bence
#252 Bandi 'bá 2011-07-23 14:39:23
avatar

Kedves Kata!

Igazad van, az esküvődön fehér poló és fekete nadrág volt rajtunk (kivétel én, aki inget és nyakkendőt húztam).

A mai napra marad a tervezett zakó, már csak a hűvös idő miatt is.

A holnapi öltözetet még ma megbeszéljük!

Bandi 'bá
#251 Kata 2011-07-23 13:11:54
avatar
Sziasztok!

Elnézést, hogy csak most szólok, de nem tudok részt venni a mai fellépésen, mert más, esküvővel kapcsolatos elfoglaltságom lesz...

Semmi rossz érzésem nincs ezzel kapcsolatban, ne értsetek félre, ám a mi esküvőnkön is pólóban játszott a zenekar lashes ...ez már 1 éve + 1 hete volt. heart

Jaj, de sajnálom, hogy nem lehetek ott táborban! Gondolni fogok rátok.

Puszillak Benneteket!
Kata cool
#250 Bandi 'bá 2011-07-22 00:00:00
avatar
Hello Zenekarosok!

Nincs facebook-om, (talán így van jól) de a híre hozzám is eljut, hogy a táborvárás izgalommal tölt el Benneteket és a visszaszámlálás már ki tudja mikor elkezdődött. A végső visszaszámlálás most kezdődik e levéllel. A hírek szerint az italkereskedések kiürültek, mert a zenekar táborba megy. (Ez számomra nem pozitív megítélés alá esik és nem is reklámoznám, a buszon nem is lesz hely ilyen csomagoknak, mert így is szűkösen leszünk!)
Szóval "Indul a bakterház" helyett a balatoni (tábori) nyár megspékelve a zenekarral.
Augusztus 8-án hétfőn reggel 8.45-kor találkozunk a Zeneiskolában. Minden a zenekari próbához szükséges dologról mindenki saját maga gondoskodik. ( kottaállvány otthonról is hozható, mert mindig szűkében vagyunk); kotta!!!!!!!!; hangszer és egy fehér zenekari póló a szombat esti koncerthez)
Orvosi igazolást mindenki hozzon magával, e nélkül a táborban tartózkodni nem lehet!!!
Szokásosan menetrend szerinti járattal megyünk és egy buszunk lesz. Éppen ezért:
- aki meg tudja oldani, hogy nem a busszal jön le a táborba, az ezt tegye meg és ezt jelezze nekem
- a hazautazáshoz - 14-én vasárnap délután - a hagyományoknak megfelelően minél több szülő jöjjön el a gyermekéért. Szervezni a hazautazást előre lehet, hogy melyik szülő kiket visz haza
- önként jelentkezőket várnék a nagy hangszerek és a csomagok Balatonra való felkerülésének a megoldására. Akár utánfutós megoldás, akár külön kisteherautó. Szükség van rá, mert a buszra ennyi minden nem fog felférni.

Ha kérdésed van keress személyesen v. a 20-581-2409-es telefonon.
Bandi 'bá

A 25 éves könyvvel kapcsolatos javaslataimat rövidesen felteszem a fórumra.

(Ui: Sajnos még mindig vannak adósságok a táborral is!)
#249 Bandi 'bá 2011-07-22 21:49:51
avatar
Hello Zenekarosok!

Természetesen az esküvőn ünnepiesen zakóban, a lovaskocsin lazán pólóban!

Bandi 'bá

Ui: Én is csak ma értem haza, a Dani-knak utólag is boldog névnapot!!!!!!!!!
#248 Dani 2011-07-22 10:09:16
avatar
Sziasztok!


Köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat Mindenkitől, bármilyen csatornán is érkeztek! mail

Kata! Az eddigi hagyományok szerint minden házasodó zenekarost megtiszteltünk azzal, hogy - jó és rossz idő esetén egyaránt - felhúztuk a zenekari zakót (vagy legalábbis inget és nyakkendőt)! Egy esküvőn, ahol minden vendég a legszebb ruhájában mutatkozik, nem is beszélve a menyasszonyról, vőlegényről és családjukról, "rendszeridegen" a farmer-póló-baseballsapkás zenekar. Erre Neked talán emlékezned kell! curl-lip cute

Tehát anélkül, hogy ismerném és befolyásolni szeretném Bandi bá' döntését, nekem az a megalapozott feltevésem, hogy egyenruhás lesz a szombati fellépés, és csak azért írtam fel a Fórumra, nehogy álhírek kapjanak szárnyra... Ha tévedtem, akkor ne haragudjatok. cool

Az utóbbi két hétben, sajnos, nem tudtam követni a Fórum eseményeit, mivel 10 napra nyaralni mentünk, és hazajőve meglepetten tapasztaltam, hogy kitört a "fotelforradalom", amellyel kapcsolatban néhány személyes gondolatot a hétvége során fogok a képernyőre vetni.

Üdv: Dani

Ui.: Vörös Tamás esküvőjén - legnagyobb sajnálatomra - nem tudok részt venni, mivel egy másik esküvőn (Győri Zsuzsi volt zenekari tag) játszom...
#247 Kata 2011-07-21 19:16:39
avatar
Isten éltessen sokáig, Danik! present

Gondolom, jó időben mindkettő pólós. smile
#246 Zsófi 2011-07-21 17:07:52
avatar
Sziasztok!

Szombaton és vasárnap, póló vagy zakó?
#245 L. Niki 2011-07-21 07:30:08
avatar
Boldog Névnapot Dani!
#244 ricsi 2011-07-20 18:29:23
avatar
én már nem értek semmit, de mind1..
#243 Dia 2011-07-20 16:28:39
avatar
Sziasztok!

Szeretnék Pap Richárdtól nyilvánosan bocsánatot kérni az előző beírásomért, amiben a másik Ricsi beírására reagáltam úgy mintha az övé lett volna.
Ebből már jól nem jövök ki, a lényeg, hogy, tévedés történt. Felejtsük el, kezdjünk tiszta lappal és Pap Ricsi még egyszer, ne haragudj!

Egy kis hangulatjavító a Román turnéról, ez volt a nyitószám:

http://www.youtube.com/watch?v=EbHw8DBCXQ8

Jó pihenést / kitartást kinek mit!

Dia
#242 KisTom 2011-07-20 16:24:13
avatar
Benyó!

Mikor teszed fel a szavazós dolgot amit pár beírással lejjebb mondtál? Már várom! laugh
#241 Rics 2011-07-18 19:20:07
avatar
Zoli, akkor hagyjátok többször érvényesülni!bashful

Üdv R
#240 L.Niki 2011-07-17 11:35:51
avatar
Helló Mindenki!

Nem igazán tudom, hogy ki kezdett el kötekedni a Ricsivel, de ott voltam a 4naposon és garantáltan azt mondthatom, hogy ügyes volt, mint ahogy eddig is. Az tök természetes, hogy bátortalanabb,mert sokszor nem igazán jut szerephez. De ha igen, szerintem él a lehetőséggel. Nagyon sokszor az is probléma, hogy több számot le tudna játszani és szívesen játszana is, csak egy nagy lesújtással közölve van, hogy ááááááááá, ezt úgy sem tudja lejátszani. Ez felejtős!!!!!!! Hagyjuk kibontakozni, mert ügyes a srác!!!
#239 Zoli 2011-07-15 12:42:37
avatar
Sziasztok!
Nem akarok újabb "fotel forradalmat" kirobbantani, de meg kell, hogy védjem a szólamomat azon belül is Ricsit! Tapasztalatból tudom azt, hogy milyen az amikor kevés rutinnal kell boldogulni éles helyzetben olyan számokkal, amit még előtte SOHA nem játszottam. Biztos vagyok benne, hogy a tőle telhető legjobbat hozta ki magából! Szóval ne legyetek vele igazságtalanok, valahol mindenkinek el kell kezdeni és ő szerintem nagyon jó úton halad a a hangszeres játékát illetően! 100%-ig úgysem fogja úgy eljátszani, mint én, mint ahogy én sem úgy játszom a régi számokat, mint anno a Tomi, mert mindenki belecsempészi az egyéni stílusát a játékba, mivel elég sokszor improvizációra vagyunk kényszerítve a Brigi által említett okok miatt is.
Egy mondatban összefoglalva: inkább biztassátok és ha van építő jellegű kritikátok (amin nem azt értem, hogy **** meg ez szar volt!) akkor azt mondjátok neki és ne itt "alázzátok" a fórumon! Mi sem magyarázunk bele más szólamok dolgaiba...
Üdv. Zoli
#238 Rudi 2011-07-15 08:58:05
avatar
Hello!

Az ezer kerdesre egyelore egy rovid valasz. Koszi, jol vagyunk, lanyok birjak az itteni viszonyokat, a munkahely is rendben.
Tovabbi kerdesekre szivesen valoszolok, de inkabb szemelyesen!

Keves munkat!

Rudi
#237 Kata 2011-07-14 15:33:07
avatar
Szia Dr. Kissz!
Ezer éve nem hallottunk felőled! Hogy vagytok? Hogy érzi magát Dóri az idegenben? Milyen a munkahelyed? És még ezer kérdésem lenni, de egyelőre csak ennyi lashes
Örülök, hogy jelentkeztél! Várunk haza!

És annak is örülök, hogy valódi vita kerekedett itt a Fórumon!

Puszi Mindenkinek!
Kata cool
#236 Rudi 2011-07-14 15:03:12
avatar
Sziasztok!

Érdekes innen olvasni a Fórumot. Pár hét után most néztem rá és meglepődtem. Jó, hogy megint használjuk!

Sokmindenről megvan a véleményem nekem is, de nagyrészét megtartom a táborra. (Mert sok információra kiváncsi lennék még)
Most csak két dolog:

1. Repertoárváltásra tényleg szükségünk van!

2. Kinek játszik a zenekar?
Játszik magának! Ami nekünk tetszik, azt hamar meg tudjuk tanulni, azt szívesen próbáljuk, nagyjából mindenki megtanulja a szólamát. Az koncerten is úgy szól, hogy érezhető rajta a kedvünk.

Játszik a közönségnek. Hiszen nélkülük mi értelme a sok gyakorlásnak, ráfordított időnek. És hát jó érzés a dícséret, vagy csak ha egyszerűen látszik, hogy tetszett a koncert.

Játszik a szakmának! Igen, a szakmának is játszik!!! Ha nem, akkor pl. nem kell többet várnunk Neumayer Tanár Úrra, hogy eljöjjön egy koncertet meghallgatni, nemhogy vezényelni! A szakmai közönség is közönség! Fontos a hírünk, ugyanis lehet, hogy pont ez alapján hívnak meg legközelebb valahová.

Ehhez pedig: mindent kell játszanunk. Kell komolyzene, mert nagyon fontos az arányok, a zenekar finom hangzásának \\\"beállítására\\\". Kell \\\"filmzene\\\" jellegű könnyűzene, musical, mert ez is csak a nevében könnyű, megtanulni, eljátszani, a látvány nélkül visszaadni csak a hangulatokat nagyon nehéz. Ezért kell, hogy komolyzene módjára mindent a helyére tudjunk tenni. És kell a nagyonkönnyűzene, mert az könnyed, általában az marad meg a közönség fülében.Az arányok, hogy mikor mit játszunk, mindig az alkalmotól függnek.

Én szívesen tanulok új számokat, játszom a réges-régieket, nagyon várom a tábort!
Rengeteg dologról kell/kellene/fogunk beszélni!

Jópihenést, nyarat, kevés munkát mindenkinek!

Rudi
#235 Bence 2011-07-14 14:22:03
avatar
Sziaszok!

Tok jo, hogy kicsit felpezsdult az elet itt a forumon! Leirom a velemenyemet en is kicsi:

Zeneileg szerintem sokat fejlodtunk az utobbi idoszakban, es elegge racsusztunk a komoly zenere. Kiadtunk egy ujabb szinvonalas CD-t, ez hatalmas teljesitmeny. Ugyanakkor azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy kidobaljuk a repertoarbol a regi, gagyi konnyuzeneket (amugy nincs sok ilyen) , es tanuljunk meg uj, szinvonalas konnyuzenet. Ez lehet akar filmzene, akar 80as 90es evek olasz slagerei, akar vak belga apacak ghospell zeneje is, igazabol mindegy issmile Ahogy mar masok is irtak, lezajlott egy generacio valtas, es sok olyan regi szam van, ami regen rutinbol lement akarmikor, akarhol, de mara mar a zenekarnak csak a kisebbik resze emlekszik ra. A tabor egy kivalo alkalom, hogy az igenyesebbeket esetleg ujra elovegyuk! wink

A management reszrol:

En is ugy erzem, hogy el vagyok latva kello mennyisegu es minosegu informacioval a zenekar mukodesevel, valamint a fellepesekkel kapcsolatban. En amugy a diktaturaban hiszek.
Beszelgetve mas zenekarokkal, megerosodott bennem egy gondolat, amit eddig is ereztem. Az, hogy van egy ilyen jol mukodo alapitvanyunk, es eloteremt nekunk mindent, felbecsulhetetlen. Az, hogy Bandi ba\\\' egy ismert es elismert kozszereplo szigetvaron szinten felbecsulhetetlen. Amit a zenekaret megtesznek, az egy faradtsagos, veget nem ero munka. Buszkenek erzem magam, hogy ennek a kozossegnek vagyok a tagja. Lehet \\\"lengetni\\\" meg \\\"fujkalni\\\" is, megis ugy erzem, hogy itt azert nemivel tobbrol van szo, mindket oldal reszerol!

Mas: a napokban jon egy uj feljemeny az oldalra. Keszitek egy listat a megtanulni kivant szamokrol, es lehet rajuk szavazni. Ha Bandi ba\\\' -t megkerjuk, akkor biztosan meg tudjuk tanulni a taborban a legtobb szavazatot kapo darabokat.

Szep napot, jo nyarat!

Nyugalmazott Senior Tacsko Falkavezer Fokutya Bence Ur dog

confusedcakedog