Linkek | Kapcsolat

Írj a vendégkönyvbe  #334 Dia 2012-02-26 11:28:22
avatar
Kedves Bandi! Kedves Zenekar!

Előzetes FB beszélgetések során volt egy ötlet ami figyelmet érdemel:

Legyen egy felkészülő tábor, majd júniusban (vagy előbb) a nagy szereplés előtt.
Köztes megoldás lehet, hogy a zenekar nem utazik el, hanem a zeneiskolában vannak a próbák a tábori rend szerint, és a tagok az egész napjukat együtt töltik mintha táborban lennének.
Szigetváron végülis van strand és talán valami bográcsos főzés is megszervezhető a zeneiskola udvarán.
Természetesen az augusztusi sem maradhat el.. smile
Probléma az időpont megválasztása, mert sokaknak vizsgaidőszak van ilyenkor, de ha van egy elképzelés az időintervallumra vonatkozóan, akkor talán nagyobb eséllyel lehet rászervezni.

A beszélgetésbe 9-en csatlakoztak. Szeretném megkérdezni a többiek és Bandi véleményét erről az ötletről.

További szép hétvégét Mindenkinek!
Üdv: Dia

#333 Évi 2012-02-24 10:03:39
avatar
Sziasztok!

Sajnos nem tudok ma menni próbára.
Jó fújást Nektek, jövő héten már ott leszek!
#332 Bandi 'bá 2012-02-12 00:00:00
avatar
Hello Zenekarosok!

10-én pénteken, ha próba elejére nem is, de 17.45-re szépszámmal megjelent zenekarral próbálhattunk. Nagy örömömre szolgálna, ha ugyanezt 17.15-ös kezdéssel tudnánk megtenni.
A februári szezonkezdő próbán a kívánságműsorban elhangzott: Morricone, I do it for you, New world II. tétel, Klezmer, Beatles és névnapiként a Braveheart és az I.t. a New world-ből.
Elmondtam azokat a programokat, amelyek ebben az évben megtisztelő és nagy feladatokat jelentenek a számunkra. Ezek a következők:
Április 20-21. A Leghősiesebb Város cím hivatalos átadási ünnepsége, melyre ősbemutatóként Gersy Károly: Szigetvári fanfár c. darabját mutatjuk be. Ezt a pénteki próbán már elő is vettük és úgy gondolom az ünnephez méltó előadásban fogjuk a közönségnek bemutatni.

Június 3-án vasárnap a pécsi Kodály Központ lépünk fe!!!
Ezen a napon a szigetvári zeneiskola mutatkozhat be Európa legjobb hangversenytermében, személyüket felfedni nem óhajtó vállalkozók jóvoltából. Reggeltől - estig a zeneiskoláé az egész Kodály Központ. Reggeltől kezdve beállítási próbák lesznek, amikor is minden egyes csoport kipróbálhatja a színpadot és egyénre szabva beállítják a szakemberek a legjobb hatást elérő pozíciókat. Ez egy rendkívül nagy dolog, óriási lehetőség, eddig még nem adatott ez meg egyetlen zeneiskolának sem.
Nagyon szeretném, ha a zenekarban annyian ülnénk ezen alkalomból, mint a Karácsonyi Hangversenyeinken!
E műsorral kapcsolatosan folynak az előkészületek, megbeszélések. Január 26-án tárgyaltunk a Kodály Központ képviselőivel és teljes támogatásukról biztosítottak Bennünket a megrendezést illetően. Nagyszerű és követendő példának tartják az ötletet, ami egy zeneszerető vállalkozótól jött. Mindent megtesznek ők is azért, hogy ez a nap mindenkinek örömet szerezzen. Nekünk is ennek megfelelően kell hozzáállni! A koncepciónk alapján az alapfoktól a művészekig, az egyénitől a kamara produkciókon keresztül a zenekarokig mindenki fellépési lehetőséget kap (idő korlátokon belül).
Így az esti gála produkcióba szerepelnek:
Zeneiskolai szólisták, tanárok, közép és felsőfokú zenei tanulmányokat folytató volt növendékeink, ismertté vált művészek, zeneiskolához kötődő zenekarok. ( Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar, Szívhúrosok Zenekar és a rock zenekarok ). Magyarul: szeretnénk országnak - világnak bemutatni, hogy a szigetvári zeneoktatás jelenleg hol tart és mit adott eddig a szűkebb és tágabb környezetének.
Mindnyájatoktól kérem, hogy a feladat nagyságának megfelelő alázattal és hozzáállással készüljünk erre a kihívásra. Még sok oldalról megvilágíthatnám ennek a napnak a jelentőségét, de egyenlőre ennyit elégnek tartok.
A műsort igyekszem nagyon jól összeválogatni. Március végére pontosítani fogom. 30 perc műsoridőnk lesz. A zenekari próbákon ill. itt a fórumon a fejleményekről folyamatosan beszámolok. Az első információk mindig a próbákon lesznek hallhatók. Jegyek igénylésére is lesz lehetőség, korlátozott számban. És ami fontos: a belépés ingyenes, de csak előre igényelt belépőjeggyel!

Június 23-án kerül sor az első nagy volumenű Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválra Szigetváron. Ezt a programot már említettem a Babazsúron is. Egy pályázat beadása történik meg a napokban az önkormányzat részéről. Előzetesen többször egyeztettünk és a magam részéről a következő zenekarokkal vettem fel a kapcsolatot és kaptam pozitív visszajelzést a részvételt illetően: Pag (06. 21-25); Zágon (Erdély 06.19-24); Eppingen (06.22-26); Nagykanizsa (csak 23-án) és Abony (06.22-24). A zárójelben az itt tartózkodásuk ideje található. Ez a remélhetőleg majd hagyománnyá váló nemzetközi fesztivál apropóját a Szigetvár - Eppingen testvérvárosi szerződés aláírásának 20. évfordulója adta. Sok segítségre lesz szükségem, ahhoz hogy megfelelő szinten és mindenki megelégedésére tudjuk lebonyolítani ezt a nagyszabású rendezvényt. Természetesen az anyagi feltételeknek rendelkezésre kell állni hozzá. Bízom benne, hogy ez nem lesz akadály. E program március végére realizálódik.

Szervezem gőzerővel a nyári jótékonysági fürdőturnét is, melyet június 27-30 között bonyolítanánk le a Gergelyiugornya - Nyírbátor - Miskolctapolca helyszínekkel. Ez csak akkor valósul meg, ha elképzeléseim a támogatókat illetően bejönnek. Mindenki tudja, hogy az anyagi helyzet nem valami fényes. A megvalósításra akkor van esély, ha az utazási költséget megtámogatja valaki.

A balatoni tábor tervezett időpontja augusztus 13-19-ig. Remélem a költségvetési tárgyalások lehetőséget biztosítanak idén is, hogy a jól bevált felkészülésünket az idén is megtarthassuk e sok-sok élményt adó helyszínen.

Úgy gondolom nagy programok jöttek össze erre az évre! (decemberben ezek nagy részére még nem is gondoltam)
Dologra fel, a hangszert letenni nem szabad, a pálya nyitott. Mutassuk meg, hogy a feladatokat továbbra is meg tudjuk oldani!
Bandi 'bá

Ja, és próba, próba, próba ...
#331 Balázska 2012-02-12 15:55:57
avatar
Támogatom!

Vagyis bocsánat, hogy ilyen ódivatú vagyok. LIKE
#330 Dia 2012-02-12 13:36:11
avatar
Kedves Bandi!

Szeretnék érdeklődni, hogy a Kodály Központos szereplés mikorra várható? A másik kérdésem, hogy milyen darabokat szeretnénk ott előadni?
Gondolom modern terembe valamennyire modern darabok is kellenek.
Idén több fúvós koncert is lesz a Központban, a darab ismétlés elkerülése miatt írom, hogy a Vasút játsza az
Oroszlán királyt, Balázs Árpád: Musica Piccolát a Hook-ot és a Robinhood-ot. Ha lehet mi ezektől óvakodjunk.
Egyébként már most nagy az érdeklődés a koncertre, a pécsiek már felhívtak és kértek tőlem jegyet. Nem tudom egyáltalán van e nekünk ilyen lehetőségünk egyáltalán.
Kérlek szépen írd le mi az ami tudható erről a koncertről, milyen alkalomból történik.
A Koncertterem igazán kivételes, de maga az épület is.
Az akkusztikáról annyit, hogy olyan amilyenre állítják.
A színpad elszívja és kidobja a hangot a közönség felé.
A közönség soraiból meg lehet mondani hogy ki mit játszik.
Ez lehet kicsit ijesztő de odafigyeléssel fel lehet rá készülni.
Infó az épületről, ami közel 1000 férőhelyes:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kod%C3%A1ly_K%C3%B6zpont
Én innen kevésbé akarok beleszólni, hogy mit játszon a zenekar egy javaslatom lenne egy régi - új darab, ami ott talán jól szólna, ez a Music From Braveheart.
http://www.youtube.com/watch?v=pYZk6jrNERg
Gondolom rengeteg szempont van a darabok kiválasztásánál, ami nyilván a te felelősséged, ha időd engedi kérlek ossz meg ezzel kapcsolatban pár információt.
Üdv: Dia
#329 Bence 2012-02-10 23:05:24
avatar
Sziasztok!

Sajna en sem ertem haza, megint BP-n maradtam...
Jovo heten mar jovok viszont!

Mi van a kodaly kozponttal? Zenelni fogunk ott, vagy koncertet hallgatni? laugh
#328 Csenge 2012-02-08 17:40:40
avatar
Sziasztok!

Sajnos nem tudok pénteken próbára menni,mert eltört a kezem!
Mindenkinek jó hetet!heartfrown
#327 Zsófi 2012-02-08 11:16:03
avatar
Sziasztok!

Sajnos nem tudok menni pénteken próbára, Budapestre kell utaznom. Jó fújást nektek!
Pusziiheart
#326 Kata 2012-02-06 22:21:20
avatar
Sziasztok!

Nekem nagyon jól esett a pénteki próba! Imádtam, hogy ennyi régen játszott régi számot vettünk elő! És minden számhoz rengeteg emlék kapcsolódik - persze sajnáltam azokat, akik először látták a kottákat, biztos rémüldöztek magukban grin
Bandi bá! Időnként tarthatnánk ilyen kívánság próbákat, hogy új lendületet vegyünk! wink

A Kodály Központot már most alig várom!

További szép hetet Mindenkinek! Vigyázzatok magatokra a hóban, jégen!

Puszi
K music-note
#325 Sörös Csenge 2012-02-04 16:37:22
avatar
Ez a próba nem volt valami izgalmas,de amiket Bandi bácsi mondott azokat már nagyon várom!!
rotfl
Azért nem volt hangszerem,mert javítóba van,de remélem kövi próbára már kész lesz.
frown

Jó hetetheart

Söri
blush
#324 MaryAnn 2012-02-03 14:51:08
avatar
Kedves Mindenki!

A "gyönyörű" időre való tekintettel sajnos nem utazunk haza a hétvégén...

Jó próbát, minden szépet!

M.
#323 KisTom 2012-02-01 23:33:19
avatar
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de már csak 2-t kell aludni és (hosszú idő után) újra próba lesz.

(Nem akarok ötleteket adni, de ha én Bandi bácsi lennék akkor egy jó kis kivánság próbát tartanék a jelenlevőkkel wink wink


További szép hetet!
#322 Dani 2012-01-22 13:03:02
avatar
Sziasztok!


Az én javaslataim: Egerszalók-Miskolctapolca-Nyíregyháza (Sóstógyógyfürdő)-Hajdúszoboszló.

Ennek az útvonaltervnek az az előnye, hogy az M3-M35-ös autópályára könnyedén felfűzhetők az egyes települések, egy 100 km/órás sebességre képes légkondicionált autóbusszal meg sem érezhető a távolság! smile

Kiváló barátaimmal jártunk Egerszalókon és Miskolctapolcán is, és úgy érzem, hogy a hegyek közé vájt, gyönyörű környezetben fekvő, minden igényt kielégítő egerszalóki fürdőt - amennyiben természetesen a fürdő vezetése részéről is van fogadókészség - a zenekarosoknak feltétlen meg kell mutatnunk. Úgyszintén játszottunk már a miskolctapolcai fürdő előtt, de a barlangfürdőt is mindenképp ki kell egyszer próbálni, szerintem nem sok zenekaros látta belülről.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn két éve szintén adtunk térzenét a Krúdy-teraszon, ez a városrész az 1900-as évek elején épült ki a polgárosodó városban, ez volt (és ma is az) a nyíregyháziak kedvelt pihenőhelye: tó, sétány, művelődési központ (ahol zenéltünk), állatpark és gyógyfürdő is található egymás közvetlen közelében. Igaz ez utóbbit csak kívülről láttam, de jó benyomást tett rám.

Hajdúszoboszló pedig önmagáért beszél, ezt a választást nem kell különösebben indokolni.

Így marad még egy lehetőségünk jövőre vagy két év múlva Dél-Magyarország fürdőhelyeit (Túrkeve, Gyula, Mórahalom stb.) felfedezni.

Szállásnak pedig javasolnám - akár két éjszakára is - a mezőszemerei kollégiumot, ahol 2008-ban megszálltunk (összeköthető egy DD-emléktúrával is ;-) Ebben kényelmesen elfértünk és nem is lehet annyira drága, ráadásul Egerszalóktól, Miskolctól és Hajdúszoboszlótól is kb. egyenlő távolságra fekszik az autópálya mentén, csupán Nyíregyháza lenne innen messzebb.

Szép hétvégét! Dani

#321 master 2012-01-21 21:49:48
avatar
Egerszalók, Gyula, Hajdúszoboszló, Túrkeve...ha már arra járunk airplane
#320 Bandi 'bá 2012-01-19 22:20:47
avatar
Hello Zenekarosok!

Pangás és bőbeszédűség az uralkodó állapot manapság. (a fórumon)

Az idei tervek közé közkivánatra a gyógyfürdő jókékonysági túra is felkerült. Kérem, hogy akinek van ötlete, hogy melyik észak-magyarországi gyógyfürdőhelyet vegyük fel az érintendő helyek közé, az legyenszíves vasárnap estig ide a fórumra felírni. A szervezést elkezdtem és jól jönne most ez a fajta segítség.
Bandi 'bá
#319 Bandi 'bá 2012-01-19 21:56:25
avatar
Zsír!!!!!!!! + Zsír!!!!!!!!
#318 Rics 2012-01-13 11:44:42
avatar
Zsir!
#317 Bence 2012-01-06 01:10:57
avatar
Zsir!
#316 Bandi 'bá 2012-01-04 20:31:56
avatar
Hello Zenekarosok!

Ezen az oldalon is B. U. É. K.!!! mindenkinek.

Nagy a csönd a fórumon, senkinek sincs semmiféle közlendője v. csak a lustaság, netán az elfoglaltság az oka?
Mint mindenki tudja és az aktualitásban is olvasható szombaton, január 7-én 18 órai kezdettel: B A B A Z S Ú R
Hozz magaddal: tányért, evőeszközt és poharat is, valamint Anya finom sütijéből is kerüljön a közös asztalra.
A Babazsúrról mindannyian mindent tudunk és a könyvünknek köszönhetően már a kivülállók is tudják, hogy mi ez.
Szóval szombaton találkozunk.
Bandi 'bá

Ui.: Januárban kivesszük a jól megérdemelt szabadságunkat és február 3-tól indulnak a PRÓBÁK.
#315 Bandi 'bá 2011-12-24 00:18:27
avatar
Hello Zenekarosok!

Egy kicsit talán több idő telt el a hangverseny óta, mint általában, hogy a fórumon én sem jelentkeztem. Sokat dolgoztunk decemberben és én is igyekeztem megfelelni a kihívásoknak. Nagyon sokan voltak a K.H-en és erre igencsak büszkék lehetünk. Méltó befejezése volt a jubileumi évünknek. Úgy gondolom, hogy az elemzésnek nem most van itt az ideje. A zenekar jól szólt, összeszedtük magunkat és hoztuk azt a pluszt, ami ezt a hangversenyt itt Szigetváron kiemelt figyelembe részesíti. A látvány is nagyban hozzájárult, hogy sok ember még jobban átérezhesse a karácsony közeledtét.
Köszönöm mindenkinek a munkáját, ezekért a visszahozhatatlan pillanatokért megéri dolgozni!
Mindnyájatoknak szép, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok!
Bandi 'bá