Linkek | Kapcsolat

Írj a vendégkönyvbe  #352 Zsófi 2012-03-21 12:12:01
avatar
Sziasztok!

Sajnos ezen a héten és a jövő héten nem tudok részt venni a próbákon, mert egy pályázat révén Strasbourgban töltök egy hetet! Nektek jó fújást és további szép hetet!

Puszidancebyeblushbashfulchic
#351 Bandi 'bá 2012-03-20 23:22:05
avatar
Hello Zenekarosok!

Nekünk a szokásos hetirend az érvényes, azaz pénteken 17.15-től próba!
Egy közeli előzetes: ma kértek fel az immár hagyományosnak is nevezhető szekszárdi fellépésre, mely április 3-án lenne. Amennyiben a létszám összeáll fel tudjuk vállalni. Pénteken erre is választ szeretnék adni. Aki biztosan nem tud eljönni az jelezzen. Indulás 3-án 16.15-kor a zeneiskolától.
Bandi 'bá

A Kodály Központba az információs lap a próbák ideje alatt április 14-ig kitölthető!!!
#350 Balázska 2012-03-20 12:49:11
avatar
Nem emlékszem pontosan, úgyhogy valaki leírhatná, hogy lesz-e pénteken próba rendes időben?

Köszi!
Balázs
#349 Csenge 2012-03-14 17:04:40
avatar

Sziasztok!
Bandi bácsi én sajnos nem tudok menni a szereplésre,mert a fuvolám javítóban van,de a próbára szívesen elmegyek ha nem baj?Legalább akkor a kottát látom!frown
#348 Kata 2012-03-13 09:14:08
avatar
Sziasztok!

Az egyik pénteki próbán beszélgettünk a KK-fellépés előtti próbákról, és egyöntetűen arra a következtetésre jutottunk, hogy a hétköznapi (kivéve a pénteki lashessmile: próbának nem sok értelme van, mert csak a Szigetváron élők lehetnének ott. Így megint csak a szokásos társaság jönne össze.

Inkább a vasárnapi próbát támogatnám - bár az ünnepnap...

Tényleg nagyon fontosak a próbák, és hasznos lenne, ha a "levelező" tagok is igyekeznének többször megjelenni. Legalább annyira, hogy a kottákat felelevenítsék - persze ha otthon szorgalmasan gyakorolnak, akkor azért elnézhetőek a hiányzások, igaz, Bandi bá? grin music-note

..és a tegnapi újságból:
http://www.bama.hu/baranya/kozelet/szigetvari-napot-tartanak-a-kodaly-kozpontban-432281

Sajnos a hétvégi programokon nem tudok részt venni, gondolok majd rátok lashes

További szép, napsütéses hetet Mindenkinek! sun
Kata
#347 Bandi 'bá 2012-03-12 22:23:47
avatar
Hello Zenekarosok!

A próbán már elhangzott, hogy ezen a héten, függetlenül a munkarendtől, pénteken tartunk próbát 16-18 óráig. Legyenszíves mindenki a programját úgy intézni, hogy a próba beleférjen. Fontos az elkövetkezendő időben (eddig is az volt!) a minél intenzívebb és több próba, mert olyan feladatok állnak előttünk, amelyek nem mindennaposak. Nem adatik meg bármely fúvószenekarnak, hogy felléphessen a Kodály Központban!!!! Nekünk a lehetőséget felajánlották és élni jól kell vele.
A következő próbára egy táblázatos névsort teszek ki és értelemszerűen kell kitölteni. Alapjáraton minden egyes zenekari tag 2 azaz kettő jegyet igényelhet a Kodály Központban június 3-án 17 órakor kezdődő gála műsorra. Erre április 13-ig lesz lehetőség. Utána már nem. Plusz jegyek igénylése az összes beérkezett igény összegzése után lehetséges, ha marad még üres hely. Mint tudjátok a belépés ingyenes, de a regisztráció fontos. Ez alapján kerül kiosztásra a névre és helyre szóló jegy. Mind a 999.
Többen leírtátok, valóban egyedülálló és rendkívüli lehetőséghez jutottunk! Ennek tudatában a legjobb tudásunk szerint szükséges a dologhoz hozzáállni. Gyakorolni nemcsak a próbákon, hanem azon kívül is illő lenne!!!
A koncert előtt sűríteni fogom a próbákat.
Az előtte levő hétvége Pünkösdre esik és egy születésnapra (melyből az 50. volt a ...) és itt válik valóban nehézzé a karnagyfeleség sorsa. Mert: pénteken próba (szokás szerint), szombaton május 26-án délelőtt 10 - 12 -ig és délután 16 - 18-ig próba. Vasárnap délelőtt megbeszélés tárgyát képezi a próba. Az ünnep többi része a családé. Kedden, (szerdán a Szívhúrosoké a terem)pénteken és szombaton pedig próba. Ez az én elképzelésem, ha van ennél jobb szívesen olvasom itt a fórumon és megvitatjuk.
Csütörtök szereplés, péntek próba!
Bandi 'bá
#346 KisTom 2012-03-09 15:28:25
avatar
HElló!

NAgyon nagyon sajnálom, de ma nem tudok ott lenni a probán mert itt maradtam szekszárdon, mivel holnap dolgoznom kell!

Évi jobbulást, bár kicsit szolidálok veled igaz nálam még csak most indul be a dolog igazán, remélem komolyabb nem lesz wink

Jó Próbát jövö héten igyekszem ott lenni!

Hello
#345 Bence 2012-03-09 15:05:47
avatar
Sziasztok!

Sajna en sem tudok menni, BP-n maradok a hetvegen (is) crying struggle
Evi jobbulast kivanok!pillpirate

B
#344 Évi 2012-03-09 11:32:47
avatar
Sziasztok!

Sajnos nem tudok menni ma próbára, mert beteg vagyok.
Jó fújást!
#343 KisTom 2012-03-08 16:01:48
avatar
Zenekarunk minden hölgy tagjának nagyon boldog nőnapot kívánok ez úton is.


Más:

Boldog Névnapot is egyben minden Zoltánnak (vagy aki annak érzi magát smile )

Üdv:
KisTom
#342 Bandi 'bá 2012-03-08 00:07:24
avatar
Rudi!

Gyere! Várunk!
Bandi 'bá
#341 Bandi 'bá 2012-03-08 00:04:26
avatar
Kedves Hölgyeink!

Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat. /Richard Wagner/

Bandi 'bá

#340 Rudi 2012-03-06 16:22:17
avatar
Sziasztok!

Jó kis programok lesznek ebben az évben, és - mivel hazaértem - becsatlakoznék én is, ha van egy üres szék valahol a szárnykürt-trombita sorban. A becsatlakozás azt jelentené, hogy 15.-én jönnék szerepelni (nem tudom 14.-én lesz-e próba), mert sajnos most pénteken próba helyett ügyelek. Ilyen a mélyvíz...

A Danit a pörköltfőzésnél csak kóstolni engedjétek, abban jó, a többi dolog balesetveszélyes.


További jó hetet mindenkinek!

Rudi
#339 Dani 2012-02-29 19:17:31
avatar
Sziasztok!


A Kodály Központ-beli fellépést megelőző "felkészítő táborral" kapcsolatban szeretnék én is néhány gondolatot megosztani.

Zenekarunk e hangversennyel olyan komoly szakmai feladat előtt áll, amely csak a minősítéshez és a CD-felvételekhez mérhető. Ennek megfelelően ezt a lehetőséget nagyon komolyan kell vennünk. Tavaly tavasszal jelen voltam a pécsi "Vasút" hangversenyén (ők is akkor léptek fel először Pécs új hangversenytermében), és bizony Európa egyik legkiválóbb fúvószenekara sem szólt a legmeggyőzőbben ebben a teremben - természetesen ennek külső okai is voltak...

A mi fellépésünk június 3-án vasárnap lenne, és valóban kínálja magát a megelőző hosszú hétvége, a pünkösdi hétvége. Nyilván ezen a hétvégén lesznek olyan rendezvények (pl. a somogybabodi OFF ROAD vagy a somogyhárságyi parasztolimpia, tombol az érettségi- és vizsgaidőszak), amelyek sok zenekari tagot érintenek, de ha így február végén elhatározzuk, hogy ezt a hétvégét a hangversenyre való felkészülésre szánnánk, akkor addig mindenki úgy tudná alakítani az iskolai és szabadidős programját, hogy azon a hétvégén itthon legyen és a zenekar rendelkezésére álljon.

Nekem még nincs teljesen kiforrott elképzelésem, ezért kérek mindenkit, hogy a felkészüléssel kapcsolatos gondolatait írja fel a Fórumra, hogy minél többen meg tudjuk vitatni és végül a legjobb megoldás kapjon zöld utat.

Részemről az a javaslat, hogy a háromnapos hétvégéből az egyik legyen szabad (például a karnagyi születésnap, a szombat - tényleg nem könnyű a karnagyfeleségek élete), vasárnap délelőtt és délután, hétfőn délelőtt tartsunk próbákat, hétfőn délután pedig mindenki visszautazhat a tanulmányai- vagy a munkahelyére.

Figyelemmel arra, hogy a Kodály Központban fél órát játszhatunk, amelybe maximum 6-7 műsorszám fér bele, három próba hat félidejében mindegyik darab kidolgozására egy fél próba jutna, amely elegendőnek tűnik.

A hangverseny hetében a magam részéről azt javasolnám, hogy csak egy nap, pl. szerdán legyen próba, illetve pénteken a szokásos és szombaton pedig egy plusz alkalom. Nem lenne szerencsés csak a szigetváriakkal kedden, szerdán, csütörtökön próbálni, egy hosszú munkanap vagy iskolai nap után szerintem nem is tudnánk a legjobbat kihozni magunkból.

A pünkösdi hosszú hétvégén minden "kísérő rendezvényre" nyitott vagyok, szívesen segítek a szervezésben, akár strandolásról, pörköltfőzésről vagy bármi másról is legyen szó!

Várom az ötleteket!

Üdv: Dani
#338 Ildikó 2012-02-27 00:00:00
avatar
Sziasztok!

...május 26? cake frown

Nehéz a karnagyfeleségek élete! ( Eddig is tudtam!!!)

Üdv mindenkinek! Ildikó
#337 Dia 2012-02-27 11:33:41
avatar
Sziasztok!

Most már én is megnéztem a naptárt, valóban nem egyszerű...
Előtte héten pénteken május 25.-én gondolom lesz rendesen próba.
Az ötlet az lenne hogy másnap 26-án szombaton lenne zenekari tábor nap, ahova jó lenne ha a zenekar kb. 95%-a el tudna jönni.
Ennek annyi értelme lenne, hogy ne az utolsó pillanatban akarjunk változtatni bármin is,
hanem lenne idő ( 1 hét ) megemészteni a dolgokat és egy kicsit össze tudnánk rázódni. smile
Mivel ez a hétvége 3 napos, talán többen tervezik is, hogy hazajönnek Szigetvárra. De írjatok, ha ez nem így van.
Nagy esemény lesz a Kodály Központos szereplés a zenekar életében. Nem tudom készül e elérhető hangfelvétel a koncertről. ( Technikailag biztosan van rá lehetőség és nem is akármilyen minőségben. )

Szép hetet Mindenkinek!

Dia

#336 Zsófi 2012-02-26 21:25:18
avatar
Ezt az aprócska részletet kifejeltettük razz-drunkbug-eyesbeautybeauty
#335 Bandi 'bá 2012-02-26 19:08:14
avatar
Hello Zenekarosok!

Nagyon örülök, hogy a nagy, nem mindennapi szereplés előtti próbák lehetőségével foglalkoztok. Az időpont adott és ez még iskolai időben van. Sajnos (pedig biztos örülnének sokan) a suliból ilyen indokkal folyamatosan elkéretni nem lehet senkit sem. Ezért én úgy gondolom azon a héten keddtől (hétfő:Pünkösd) szinte mindennap a szokott időben próbálnánk, valószínűleg szombaton is. Az év végi program minden oktatási intézményben sűrű, de így lenne ideális.
Kellemes hetet itt - ott mindenkinek: Bandi 'bá
(A pénteki próba 18 órakor kezdődik március 2-án!)
#334 Dia 2012-02-26 11:28:22
avatar
Kedves Bandi! Kedves Zenekar!

Előzetes FB beszélgetések során volt egy ötlet ami figyelmet érdemel:

Legyen egy felkészülő tábor, majd júniusban (vagy előbb) a nagy szereplés előtt.
Köztes megoldás lehet, hogy a zenekar nem utazik el, hanem a zeneiskolában vannak a próbák a tábori rend szerint, és a tagok az egész napjukat együtt töltik mintha táborban lennének.
Szigetváron végülis van strand és talán valami bográcsos főzés is megszervezhető a zeneiskola udvarán.
Természetesen az augusztusi sem maradhat el.. smile
Probléma az időpont megválasztása, mert sokaknak vizsgaidőszak van ilyenkor, de ha van egy elképzelés az időintervallumra vonatkozóan, akkor talán nagyobb eséllyel lehet rászervezni.

A beszélgetésbe 9-en csatlakoztak. Szeretném megkérdezni a többiek és Bandi véleményét erről az ötletről.

További szép hétvégét Mindenkinek!
Üdv: Dia

#333 Évi 2012-02-24 10:03:39
avatar
Sziasztok!

Sajnos nem tudok ma menni próbára.
Jó fújást Nektek, jövő héten már ott leszek!