Linkek | Kapcsolat

Írj a vendégkönyvbe  #554 Bandi 'bá 2013-03-03 20:29:10
avatar
Hello Zenekarosok!

Ezen a linken olvashazó a WASBY hírlevele, melyben a fúvószenekarunkról is található cikk.
Bandi 'bá

http://www.wasbeeasteurope.hu/hirlevel_2013.pdf#553 Bandi 'bá 2013-03-01 00:00:00
avatar
Hello Zenekarosok!


Február 1-től elindultak a próbák a 2013-as évben, megtartottuk a BABAZSÚRT és elmondtam egy-két dolgot a régi és az új esztendőről. A próbák látogatottsága alulmúlja az elvárásokat, örömmel venném, ha ezen pozitív irányú változás történne. Elgondolásaim szerint ez évben is lesznek olyan rendezvényeink, amelyek a kiemelt kategóriába sorolhatóak. Éppen ezért ezeken jó lenne teljes zenekari létszámmal a közönség elé kiállni. Arról nem is beszélve, hogy egy 30 tagú zenekar és egy közel 60 fős zenekar mind látványában, mind megszólalásában nagy különbségeket mutat. A kiemelt időpontok (hogy lehessen igazítani a programokat):
Április 20. szombat Civitas Invicta - ennek a tervezett programját már ide is tudom írni:
2013. április 18 - 21

A Pagi Városi Fúvószenekar csütörtökön április 18-án érkezne. Programja a következőképpen alakulna:
Érkezés április 18-án, csütörtökön a kora esti órákban, aznapra vacsora és szállás elfoglalás. A szállás remélhetőleg hotel szobákban történne.

Április 19. péntek
8.30 reggeli
9.00 indulás Pécsre - ismerkedés a város nevezetességeivel v. egy borvidéki látogatás
13.30 ebéd Pécsen
14.30 - 17. 00 Szabadidő
19.00 vacsora Szigetváron


Április 20. külön program szerint

Április 21.
Reggeli után a Gyógyfürdőben töltenék a napot és ebéd után indulnának hazaÁprilis 20. Civitas Invicta napja,
a fúvószenekarok tisztelgése a hősök előtt.
II. Szigetvári Fúvós Fesztivál


Résztvevő zenekarok:
Pagi Városi Fúvószenekar - Szigetváron tartózkodnak 18 - 21 között
Csáktornyai Fúvószenekar - csak 20-án
Téti Fúvószenekar - csak 20-án
1 katonazenekar Kaposvári Helyőrség Fúvószenekara - csak 20-án
Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar

Program
11.00-tól a zenekarok menetzenével vonulnak a város különböző pontjain. Magyar történelmi indulókat játsszanak, előttük a Zrínyi Hagyományőrző és a (Csáktornyai Zrínyi Gárda) 1 - 1 tagja vezeti a zenekarokat zászlóval a kezükben.
Pagi Városi Fúvószenekar: a Szabadság - József A. - Turbéki - Alapi Gáspár útvonalon

Kaposvári Helyőrség Zenekara: Kossuth tér - Istvánffy u. - 6-os elkerülő - Dencsházai u. - József A. útvonalon

Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar: Zrínyi tér - Rákóczi u - Penny - Istvánffy u. - Kossuth tér - Zrínyi tér - Vár útvonalon

Csáktornyai Fúvószenekar: Szt István ltp. Kórház - Kaposvári u. - Tüskevár u. - Bajcsy Zs. u. - Széchenyi u. - Basa u. - Szt. István ltp.

Téti Fúvószenekar: Görösgali u. - Táncsics M. u. - Bem u. - Kárpátok u. - Hoboli u. - Széchenyi u. - Zrínyi tér

12.30 közös ebéd

A délutáni program 16 órakor kezdődik a Zrínyi téren. A Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar előadásában a Civitas Invicta fanfár hangzik el először, majd 3 történelmi indulóval folytatódik a hangverseny a zenekarok közös előadásában. Ezt követi a megnyitó. Ezután a zenekarok kb. 25-25 perces műsora következik a színpadon. A program kb. 19 óráig tartana. Ezt követően közös vacsorára kerülne sor. Utána utazás haza. (kivétel: Pag))
Feladatok kiosztása megfelelő időben

Június 1. szombat 19 óra Gimnázium aula
FILM - ZENE - KONCERT tervezett műsor lásd: korábban (vevő vagyok ötletekre, gegekre, melyek ezt a koncertet úgymond feldobják)

június 21. péntek 19 óra Zrínyi tér
kb. egy 150 tagú zenekar koncertje

+ Zrínyi - napok és K.H.
és a többi még ?

Már többször terveztük és most a megvalósulás stádiumába jutott a menet kottatartók vásárlása. Ehhez egységesen mindenkinek 1.000 ft-tal kell hozzájárulnia, a többit az alapítványunk teszi hozzá. Várhatóan 2 héten belül meg is érkeznek ezek a kellékek.
És van a zenekari hozzájárulás (tagdíj), amit a legjobb folyamatosan teljesíteni, mert minden kihagyás halmozódást okoz.
Pénteken folytatódnak a próbák és folyamatosan új számokkal is bővül a repertoárunk. (Florentíner marsch, Híd a Kwai folyón, Flashdance, Vangelis in concert ...)
Bandi 'bá
#552 Zsófi 2013-02-23 12:30:03
avatar
Sziasztok!

Sajnos betegség miatt kellett kihagynom a tegnapi próbát, remélem jövő héten már ott leszek.
#551 Atcsi 2013-02-15 14:40:42
avatar
Sziasztok!

Több mint valószínű, hogy ma nem érek oda próbára... Bocsi!
#550 Bandi 'bá 2013-01-31 11:32:41
avatar
Hello Zenekarosok!

Péntek PRÓBA (kívánság beosztás szerint), szombat BABAZSÚR.

A BABAZSÚR hagyományosan 18 órakor kezdődik és a szokásos módon zajlik le. Egy kis évértékelés, utána szolid vacsora, elmúlt évi rendezvényeinkről DVD felvételek megtekintése és dumaparty.
Enni és inni akkor tudsz, ha hozol magaddal tányért, evőeszközt és poharat. (mindezek lehetnek eldobhatóak is). Továbbra is kérem, hogy a szülők egy kis süteménnyel járuljanak hozzá a BABAZSÚR-hoz. Ezt is lehetőleg eldobható papírtálcán hozzátok magatokkal, mert még mindig van olyan tálca a Zeneiskolában, ami évek óta keresei a gazdáját, csak nem találja. Ezzel a megoldással ez a probléma kiküszöbölhető.

Bandi 'bá
#549 Bandi 'bá 2013-01-29 20:53:51
avatar
Hello Zenekarosok!

Vajon folytatható-e ez a sor és ha igen, akkor mivel?

TITANIC
OLASZ FESZTIVÁL
OROSZLÁN KIRÁLY
I DO IT FOR YOU
1492
MORRICONE
KARIB TENGER KALÓZAI
BRAVEHEART
RÓZSASZÍN PÁRDUC
HÍD A KWAI FOLYÓN
IDEGENEK AZ ÉJSZAKÁBAN
FLASHDANCE
STAR WARS

Még egy kérdés: van-e köztük kakukktojás?

Bandi 'bá
#548 Bandi 'bá 2013-01-29 18:44:13
avatar
Hello Zenekarosok!

Egy kicsit aludt a fórum januárban, de a zenekari nagyüzem rajtra kész és pénteken startolunk. A BABAZSÚR, mint az aktuálisban is olvasható és el is mondtam: e hét szombatján 18 órakor veszi kezdetét. Részletesebb információk holnap!
De a BABAZSÚR előtt pénteken PRÓBA! Mégpedig szokás szerint kívánság PRÓBA.

A következők szerint lehet egy-egy számot kérni:
fuvola - 1. klarinét
szaxophonok - kürtök
tenor - bariton
1.-2. szárnykürt
trombiták - harsonák
2.-3. klarinét
tubák - ütők

A kottapolcról az alábbi mappák (szólamok) hiányoznak:
fuvola (1 db)
esz - alto (1 db)
bariton (2 db)
3. trombita
F és B tuba
ütő (2 db)
Bandi 'bá

#547 Niki 2013-01-05 20:11:34
avatar
Kedves zenekarosok!
Már sokan tudjátok hogy munkát kaptam Budapesten a Csecsemőotthonban, és végre eljött a várva várt nap holnap megindulok! Sajnos kevesebbet tudok majd próbákra ill. fellépésekre járni, de ha tudok megyek! Igyekszem minél többször itthon lenni főleg pénteken! curl-lip
Ha rendeződtek a soraim ott fenn, jelentkezem evil-grin
Mindenki nagyon fog hiányozni
Puszi
#546 Bandi 'bá 2012-12-31 19:06:01
avatar
Hello Zenekarosok!

Lassan túl a 2012-es éven (és a bezengett világvégén és még hányszor lesz ez így?) és a K.H-n, egy pár elmaradt szó. Mint minden évben, talán egyre hangsúlyozottabban a mi K.H-nk az, ami sok szigetvárit megmozgat és egyre többen várják, hogy meghallgathassanak Bennünket! Ez nagyon nagy öröm és megtiszteltetés a számunkra. Úgy gondoltam elég nagy propagandát fejtünk ki annak érdekében, hogy mindenki tudjon erről az eseményről. Ennek ellenére - nagyon jóleső érzés kíséretében - többen is érdeklődtek, hogy mikor lesz a fúvószenekar karácsonyi hangversenye.
Sokat készültünk rá, a műsorunk is összeállt már egész elfogadható időben. Próbáltunk, hol többen, hol kevesebben. Néha a létszámra tettem megjegyzéseket és most is úgy érzem szükség volt erre, mert csak közösen tanulva a számokat lehet egy amatőr együttes számára eredményesen működni. Igazából csak egy számtól tartottam, aminek a kigyakorlására esetleg nem lesz elég az idő, de ezt is sikerült megoldanunk.
Egy 63 tagú csapat, már a színpadon is nagyon szépen mutat. A bennünket körülvevő díszítés és a hangulat - mint eddig is - egyedivé tette zenekarunk K. H-t. Öröm, hogy egyre többen jönnek ki a zenekar elé és vehetnek át jubileumi zenekari emlékeket, és mindezt a nagyközönség előtt tehetik meg. Úgy értékelem, hogy a bevonulás formája így volt hatásos és látványos is. A bevezető könnyed zene után nagyon szépen és egységesen szólalt meg a zenekar. Annak köszönhetően, hogy a csarnok megtelt a zenekar játéka is kiváló volt (persze a Kodály Központot nem lehet túlszárnyalni). Többször közelítettünk a szimfonikus hangzáshoz. Lehetne keresni olyan momentumokat, amiket lehetett volna szebben és tökéletesebben megszólaltatni, de ennek a fórumnak nem ez a célja. Ezt majd bővebben a BABAZSÚR-on (február első szombatján!)
Köszönöm mindenkinek az éves munkáját! Fejezzétek be az idei évet örömmel és gondtalanul!
B. U. É. K.!
Bandi 'bá

#545 Bandi 'bá 2012-12-19 23:22:39
avatar
Hello Zenekarosok!

A K.H. után - miután visszapakoltunk mindent, de szó szerint mindent a Zeneiskolába és mindenki elvégezte a rászabott feladatot - a hagyományoknak megfelelően lesz állófogadás.
Kérem, hogy süteményt hozzatok és vasárnap 16.30-ig juttassátok el a Zeneiskolába. Lehetőleg papírtálcán, amire utána már nincs szükség. Még most is van a Zeneiskolában olyan sütis tálca, aminek nincs gazdája. Aki tud felajánlani bort, az kérem jelezze a pénteki próbáig. Szükség lenne rá. KÖSZÖNÖM!!!
Örömmel töltene el, ha a pénteki próbán a zenekar létszáma közelítene a 100%-hoz. A főpróbán ez már elvárás. Pénteken kiosztom a kottaolvasó-lámpákat (figyelmeztethettek rá, hogy ne feledjem). Elemről nektek kell gondoskodni!!!
Menetzenével vonulunk be a K. H. elején, a csalogató zene most elmarad.

Szombaton a fenyőfáért jövő és a pakolásban segítő fiúknak 10 órára kell a Tinódi általános iskolához jönniük, mert onnét fogjuk hozni a karácsonyfánkat. Kérek két önként jelentkezőt, akik szombaton délután 16.00 - 16.45-ig ügyeletet tartanak a Zeneiskolában. A szombati főpróba 17.00-kor kezdődik a Sportcsarnokban.
Bandi 'bá

#544 Bandi 'bá 2012-12-18 00:00:00
avatar
Hello Zenekarosok!

Már csak két próba van a K.H-ig! A vasárnapi létszám is hagy kivánni valót maga után! (38 fő) Vannak, akikről tudom, hogy miért nincsenek jelen, de akadnak olyanok is, akik nem jeleznek és nincs tudomásom, hogy ezeken a mindannyiunk számára fontos próbákon miért nem jelennek meg.
A jelenlevőkkel az utóbbi időben rendesen próbáltunk és minden remény meg van arra, hogy szépen és jól el fogjuk tudni játszani a számainkat.
Pénteken rendes időben próba, szombaton 17 órakor főpróba, előtte 16.45-ig lehet a Zeneiskolából elhozni a hangszereket és a kottákat! Vasárnap 15.30-kor találkozunk! Akinek nincs jelvénye az tőlem kaphat. A pénteki próbán kottaolvasó lámpát osztok, szokás szerint az elemről mindenki gondoskodik! A hangverseny után mindenkinek lesz feladata a visszapakolásnál. Legyetek szívesek a szülőket aktivizálni a székek és egyéb kellékek lehordásában a pályáról.
Az újságunk szép kivitelezésű lett. Kérem, hogy a K.H-t propagáljátok mindenkinek.
A program adott, mindenkire számítok!!!!!!!!
Bandi 'bá

További információk folyamatosan kerülnek felírásra.
#543 Niki 2012-12-17 11:07:03
avatar
Szeretnék elnézést kérni hogy nem jelentem meg a vasárnapi próbán, de iszonyat beteg vagyok...
doctorhypnotized
#542 Accsi 2012-12-16 14:49:36
avatar
Bocsánat, hogy nem voltam próbán, de beteg vagyok
#541 KisTom 2012-12-08 13:39:12
avatar
Bandi Bá!

Először is elnézést, hogy csak most írok, de a héten nem tudok próbára menni, mert szekszárdon vagyok! Jövö héten pénteken valószínűleg ott leszek és vasárnap is szeretnék menni!

Jó próbát holnapra (is)!

Kitartás a hidegben és óvatosan a hóhelyzet nagyon durvul úgy hallom otthon is, de itt is!!!

Üdvözlettel:
KisTom
#540 Évi 2012-12-07 13:29:20
avatar
Bandi bácsi!

Elnézést, de nem tudok a héten menni próbára, mert elutazunk.
Jövő héten leszek.
Jó próbát!

Évi
#539 Bandi 'bá 2012-12-06 15:31:29
avatar
Hello Zenekarosok!

M E G H Í V Ó

A Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar hagyományos
Karácsonyi Hangversenyére
2012. december 23. aranyvasárnap 17.00
Városi Sportcsarnok

Műsor

Ronan Hardiman - Richard Saudeco: Lord of the dance

James Horner - Johnnie Vinson: Braveheart

Heinrich Hübler: Concerto 4 kürtre szólót játszanak: Hegedüs Balázs, Abai Gergely, Kósa Richárd, Horváth Nóra, (tételszám még nincs eldöntve)

J. Brahms - Pécsi J.: V. magyar tánc

L. Bernstein - Hans Kolditz: West Side Story

Andrew Lloyd Webber - Michael Sweeny: Az operaház fantomja

Giuseppe Verdi - O. Zurmühle: La Traviata - prelude

+ Jézus Krisztus Szupersztár és Csendes éj

A szeretet ünnepének előestéjén a zene hangjaival kívánunk szeretetteljes karácsonyi ünnepeket!

Bandi 'bá

#538 Rudi 2012-12-04 21:06:30
avatar
Bence, megint nem kell csalódnom....

Csak a többieknek: ez a Verdi felodolgozás azért lett nekem címezve, mert amikor az Albinoni Adagio-t először eljátszotta a Zenekar, a Bence vigyorogva odafordult hozzám:"Ezt ismerem! Cafe Del Mar!" Mit mondhattam volna: "Az, Bence, persze..."
De már az is valami, hogy ilyen feldolgozások is vannak, legalább így ismerőssé válik az ilyen zene annak is, aki az eredetitsosem hallgatná meg!

Köszi, Bencewink
#537 Dia 2012-12-04 19:43:21
avatar
"Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves partnerét a

PÉCSI VASUTAS KONCERTFÚVÓS ZENEKAR
Csokonai Vitéz Mihály Közösségi-díjas

Adventi koncertjére

2012. december 8-án (szombat) 19.00 órától
a Pécsi Bazilikában (Pécs, Szent István tér 14.)

Műsor
1. Thomas Doss
St. Florian Choral

2. Hidas Frigyes
Save the Sea

3. Alfred Reed
Russian Christmas Music

4. Kees Vlak
Christmas Time

Vezényel
Neumayer Károly"
#536 Kitti 2012-11-28 16:32:27
avatar
Kedves Bandibá!
Amint tetszett látni sajnos nem tudok ott lenni próbákon, mert nagyon sok dolgom van a főiskolán és nem tudok hazautazni mindig. Amikor meg haza tudok utazni akkor meg épp koncertem van a suliba péntekenként és nem érek haza a próbákra, de remélhetőleg most már jobb lesz a helyzet.
A karácsonyi hangversenyen én részt tudok venni, viszont addig a próbákra nem tudok menni csak egyre, pontosabban december 9.én és utána meg már csak a koncerten tudok részt venni.
Remélem majd idővel többet tudok menni próbára
Üdv: Kitti

beauty
#535 Bandi 'bá 2012-11-25 21:23:22
avatar
Hello Zenekarosok!

Az előzőleg betett "feldolgozás" csak a gagyi kategória alá sorolható. A youtube - n a Verdi: La Trataviata - prelude beütésével meghallgatható több felvételen is az igazi, szép zene.
Ezt szeretném a zenekarunkkal előadni a karácsonyin!
Nemsokára a pontos műsorát is felteszem a Karácsonyi Hangversenyünknek.
A pénteki próbán már egy kicsit nőtt a létszám (43 fő), ezt a tendenciát kellene tartani!
Mint mindenki tudja és százmilliószor elmondtam egyedül nem megy, csak közösen, sok - sok gyakorlással és próbával lehet erdeményt elérni!
Bandi 'bá

KEDDEN SZUPERKONCERT 15 ÓRAKOR A GIMNÁZIUM AULÁJÁBAN!!!!
FELLÉP: A MAGYAR HARSONA EGYÜTTES

ESTE A KONCERTET MEGISMÉTLIK A PÉCSI MŰVÉSZETI GIMNÁZUM TAKÁCS JENŐ HANGVERSENYTERMÉBEN (Radnics u. 2.) 19 órai kezdttel.