Linkek | Kapcsolat

rj a vendgknyvbe  #859 Bandi 'bá 2019-06-24 23:36:41
avatar
Hello Zenekarosok!

Először is köszönöm, hogy a szombati VIII. Szigetvári Nemzetközi Fúvós Fesztivált velem együtt végig meneteltétek, fújtátok. Szép teljesítmény volt!!!

Daruvár vár jövőre!

Pénteken Barcs. Indulás 9.30-kor, gyülekező 9.15-kor. Öltözet: farmer és póló. Ebéd és vacsora is lesz, és strandolás!
Kérem, hogy aki csak délután jön az 16.15-re legyen ott, mert 16.30-kor indul a délutáni program. Kérem, hogy aki a jelentkezetteken kívül még el tud jönni tegye meg, mert k e v e s e n vagyunk.
A törökországi út 2. felét és a tábordíjat legyetek szívesek minél előbb eljuttatni hozzám.
Köszönettel és mindig számítva Rátok: Bandi 'bá
#858 Bandi 'bá 2019-02-17 23:10:51
avatar
Hello Zenekarosok!

Mint azt a pénteki kívánság próbán mondtam február 22-én pénteken a zenekari próba után kb. 19.30-kor tájékoztató lesz az éves programokról és tudnivalókról. Többek között: Törökországi utazás: 04. 25 - 29; VIII. Szigetvári Nemzetközi Fúvós Fesztivál: 06. 22.; Balaton: 08. 12 - 18.; II. Kegyeleti és Kulturális Zrínyi Maraton: 08. 23 - 24.
18 év alattiaknál és önálló keresettel nem rendelkezőknél kérem, hogy a szülők legyenek jelen. Természetesen mindenki jelenlétére számítok!
Bandi 'bá
#857 Bandi 'bá 2018-10-18 14:07:48
avatar
Hello Zenekarosok!

19-én az előző beírásomnak megfelelően találkozunk, szerepelünk és veszünk részt az ünnepségen.
23-án kedden pedig hagyományosan az ünnepi műsoron játszunk. Kérek mindenkit, hogy ott is jelenjen meg!
Gyülekező a Zeneiskolában 23-án kedden reggel 9.25-kor ünnepi ruhában. Együtt indulunk 9.35-kor a templom melletti parkba, ahol 9.45-től játszunk indulókat, majd az október 23-i ünnepi műsor résztvevői leszünk a szokásos módon. Kb. 11 órára fejeződik be a rendezvény.
Számítok Rátok! Bandi 'bá
#856 Bandi 'bá 2018-10-16 23:12:17
avatar
Hello Zenekarosok!

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar abban a megtiszteltetésben részesül, hogy október 19-én, pénteken 18 órakor a Vigadóban egy ünnepi műsor keretein belül átveheti a

BARANYA MEGYEI PRÍMA DÍJ-at.

Ez egy nagyon nagy elismerés a zenekarunknak eddig végzett munkájáért. Az elismerés mindannyiunké!
Köszönet mindenkinek, aki szívvel-lélekkel dolgozott eddig és fog ezután is!
Legyünk erre büszkék és mindarra, amit eddig tettünk a zenekarért, a közösségünkért!

Találkozzunk pénteken 17.15-kor!!! a Zeneiskolában egyenruhában és az ünnepség előtt a Vigadó bejáratánál zenével fogadjuk az ünnepségre érkezőket! 17.30-kb 17.55-ig játszunk indulókat. Ezt követően, kérem, hogy mindenki vegyen részt az ünnepségen, mely információim szerint közel 2 órás időtartamú lesz.

Mindig is számítok Rátok! Bandi 'bá
#855 Bandi 'bá 2018-09-07 23:15:20
avatar
Hello Zenekarosok!

Mai napon a jelenlevőkkel próbáltunk és döntéseket is hoztunk. Mivel sem a Balatonon, sem azóta a próbákon nem igazán tudtunk nagy eredményeket felmutatni, ezért csak 2 új szám lesz a Zrínyi napokon, amit meg tudunk mutatni a közönségnek. Ezeket is még át kell fújnunk a vasárnapi fellépés előtt 16 !!! órakor. (lehetőleg ne a koncerten lássa valaki először a kottát!) A honvéd bandá-t az ütős szólami szóló után az összes fiú - férfi énekli az alábbi a refrén szövege:

Honvéd banda szól a Stefáni, szól a Stefánián.
Oly jó erre bokázni rózsám, erre bokázni ám.
Szólj csak, szólj vidáman dalunk,
Mind elindulunk, Kassáig meg sem állunk!
Honvéd banda szól a Stefáni, szól a Stefánián.

Mindösszesen ennyi, kérem megtanulni!!! és énekelni!!!!!!!!

Vasárnap először 11 órakor találkozunk, busszal megyünk ki a MTBP-ba. Indulók, himnuszok!, gyászzene.

Délután 16 órától próbálunk. A műsor: Honvéd banda; Kis magyar rapszódia, ABBA REVIVAL, V. magyar tánc; Bubamara, Tequila, Disco lives, Karib tenger, Rock and roll forever
17 órakor "Nagyszínpad"
18 órától vacsora a Kumillában. Még lehet jelentkezni egy "lájkolással"
Utána lepakolás a záróünnepséghez kotta, kottaállvány, kottaolvasó lámpa. Indulás a Záróünnepségre menetzenével az OTP elöl 19.45-kor.

A délelőtti koszorúzáshoz és az esti záróünnepséghez öltönyt veszünk fel, a délutáni hangversenyhez az új rövid ujjú ingünket!

Számítok Rátok!

Bandi 'bá
#854 Bandi 'bá 2018-09-05 21:07:29
avatar
Hello Zenekarosok!

Ismétlésként: Csütörtök 19. 15-kor találkozó a Zeneiskolában, 19.30-kor indulás az OTP elé, ahonnan menetzenével levonulunk a Várhoz és részt veszünk a kegyeleti ünnepség további részén. Csak indulózás lesz a tűzgyűrű alatt.
A péntek 12 órai ünnepségen nem szerepelünk, mert katonazenekar lett kirendelve. Természetesen aki szeretne elmenni erre rendezvényre azt szívesen látják.
Péntek PRÓBA - nagyon fontos!
Szombat - szabad.
Vasárnap 11 óra találkozó, indulás a koszorúzási ünnepségre a MTBP-ba.
16.15-kor találkozó a Zeneiskolában, befújás és 17 órakor "nagykoncert" a Zrínyi téren.
18 órakor vacsora a Kumillában. Utána a kották és kottaállványok levitele a Várba.
19.30-kor találkozó a Zeneiskolában, 19.45-kor indulás menetzenével a várhoz a záróünnepélyre.
20.00 órakor záróünnepély. Az öltözet minden szereplésen zenekari öltöny.
Mindenkire számítok!
Bandi 'bá
#853 Bandi 'bá 2018-08-29 23:47:55
avatar
Hello Zenekarosok!

Újra Zrínyi napok és fontos fellépések! Fontosak és jelentőségteljesek is, mert Szigetváron lesz, mert remélhetőleg nagyon sokan fognak Bennünket meghallgatni! Nekünk is érezni kell ezeknek a dolgoknak a jelentőségét.
Kérek mindenkit, hogy ezeken a kiemelt napokon legyen ott, hogy zenekarunk teljesíteni tudja, amit elvárnak Tőlünk és mi magunktól!
Pénteken PRÓBA! Az utolsók egyike a Zrínyi napokra. Ahhoz, hogy legalább három új számmal elő tudjunk rukkolni a "nagy térzenén" nagyon fontos! A három új szám: Honvéd banda (de jó lenne egy férfi kórussal!) ABBA revival, Apácza show. A többi szám összeállítását Rátok bízom a Brigi vezetésével. Legyetek szívesek ebben segíteni nekem! Tudjátok, hogy mi kell a Zrínyi térre, Zrínyi napokon...
Amit eddig tudtunk: 9-én vasárnap 11.30 koszorúzás a Magyar Török Barátság Parkban
17 óra Zrínyi tér - koncert
19.45-kor menetzene az OTP elöl a Várig és záróünnepség
18 órától vacsora a Kumilla étteremben, utána a kották és kottaállványok levitele a Várba + kottalámpák.

És amire ma kértek fel Bennünket: 6-án csütörtökön 19.30 menetzene a Várig és indulózás a Tűzgyűrű alatt. Ez már "állandónak" ígérkezik.
7-én 11.45 órakor! "Fedéllap avatás" (Zrínyi Miklós csáktornyai kriptájának a másolata talán így írhatnám le, én sem tudom ezt jobban megfogalmazni) a Várban "előkelőségek" és nagy média jelenlétben. Magyar és horvát himnusz valamint indulók a tervezetben. Kérem, hogy jelezzétek, ki tud jönni ezekre, a szólamvezetők próbálják meg "összeszedni" az adott szólamot, mert feltétlenül jó lenne ott lennünk! Iskolásoknak péntekre adok kikérőt, de ha kell csütörtök délutánra is.
Előzetes szeptemberi programok:
22. szombat fúvós és majorette találkozó a pécsi fesztivál részeként - ezt már jeleztem
29. szombat Patika avató, pontos időpont később
30. 11.30 Szt. István szobor avatása a lakótelepen, utána vendégül látnak Bennünket
Bandi 'bá


#852 Bandi 'bá 2018-06-06 20:24:32
avatar
Hello Zenekarosok!

Az ingméretek le lettek adva. Remélem a 22ii bogyiszlói szereplésen minél több jelenlevő zenekari taggal felavatjuk az új "szerzeményt". Pénteken PRÓBA! Szombaton reggel 8 órakor találkozó és 8.30-9-ig térzene a téren a Megyei Tűzoltó nap tiszteletére, majd az egybegyülteket menetzenével levezetjük a Sportpályára és kb. negyed tízre végzünk. Kérem, hogy szólamonként megfelelő létszámban legyünk jelen, érezzük fontosnak magunkat és legyünk ott!!!! Mert minden zenekari tagra egyformán szükség van!!!!! Az öltözet ünnepi, azaz jó idő esetén rövid ujjú ing, fekete nadrág, zokni és cipő.
Továbbra is számítok Rátok!
Bandi 'bá

Ui.: a tábori jelentkezők száma alig haladja meg a húszat! Hogy lesz így TÁBOR?
#851 Bandi 'bá 2018-05-19 10:13:31
avatar
Hello Zenekarosok!

Az ingekkel kapcsolatosan kevés e-mailt kaptam (17-et), holott 70 fő látta a beírást!!! Még egy lehetőség: az üzlet ahol az ing meglesz rendelve: Mikó Munkaruházat Szigetvár, Széchenyi u. 46. El lehet menni és meg lehet nézni, talán méretben fel is lehet próbálni. Május 25-e péntek az utolsó UTOLSÓ azaz UTOLSÓ időpont a visszajelzésre a méreteket illetően!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Legyen szíves ezt tegye meg mindenki. Aki nem jelez én megsaccolom a méretét és akkor nézegetheti, ha nem lesz jó ...
Bandi 'bá
#850 Bandi 'bá 2018-05-16 23:44:30
avatar
Hello Zenekarosok!

Nem igazán áll a rendelkezésemre a rövid ujjú ing méreteitek. A kiadott lap igen hiányos! Ezért az előrelépés érdekében kérem, hogy mindenki, azaz MINDENKI, miután elolvasta ezt a beírást, legyen szíves a deichlera@citromail.hu régi e-mail címemre - melyet azért még mindennap egyszer megnézek - elküldeni az ing méretét a következőképpen:
név + XXL = 43; név + L = 40 stb.
Köszönöm!

Péntek PRÓBA, mégpedig a Vinyl Nihillel!!!

Szombat szereplés, ünnepi ruhában, Csertőn. Indulás 13. 15-kor, fújás 13.45-től, a rendezvény kb. 15 óráig tart, utána egy kis vendéglátás és kb. 16 órára visszaérkezés. Szólamonként legyetek szívesek a megfelelő létszámról "gondoskodni" és ott lenni. Számítok Rátok!
Bandi 'bá
#849 Bandi 'bá 2018-05-10 23:40:29
avatar
Hello Zenekarosok!

Eppingeni kiruccanásunk után, mely napégette szerepléssel, bőséges ellátással és "napfényes" éjszakával volt vegyítve, visszarázódtunk a szigetvári világunkba.
Úgy is mondhatnám: folytatjuk. Hát igen, a próbák sorával és a "bevállalt""szereplésekkel.
Május 19. 13 órai indulással Csertőre ünnepi műsorra. Ez nem lesz olyan hosszú, mint a múlt héten.
Június 9. szombat 8.30 Tűzoltó ünnepség, melyre felkértek Bennünket egy kis fújásra. (víz helyett levegőt fújunk...)
Ha valaki esetleg nem tudná így egy év távlatából, annak idején a fúvószenekar bekerült a megyei értéktárba. Az a megtisztelő felkérés ért Bennünket ennek köszönhetően, hogy június 22-én (pénteken) délelőtt Bogyiszlón adunk térzenét, az itt zajló értéktárat bemutató rendezvényen. Erre is kérem, hogy minél többen legyünk ott!
Régóta készülünk a Pop-Rock-Legendákra és június 23-án 20 órakor erre sor is kerül a Várban a Vinyl Nihillel karöltve.
És mivel tavaly ott voltunk a Semmelweis napokon ez évben is ott leszünk június 29-én pénteken délután egy "kis" koncertre.
Ami szomorú (talán egy kicsit nekem is), hogy a TÁBOR az jelenleg "sehol sincs". Kérem az ügyködést, ha szeretnénk valamit!
Jövő héten (v. még e hétvégén) még nagyon fontos és jelentős dolgokról fogok "értekezni".
Addig is kellemes és szép napokat kívánok!
Bandi 'bá
#848 Bandi 'bá 2018-05-03 09:36:41
avatar
Hello Zenekarosok!

Az útvonal : Szigetvár Lad Keszthely Sopron és úgy tovább ...

Sajnos kell vinnünk kottaállványt és dobfelszerelést + mindent a menetzenéhez.

Bandi 'bá
#847 Bandi 'bá 2018-04-30 22:23:02
avatar
Hello Zenekarosok!

Egy kis információ áradat az aktuális Eppingenről:
- utolsó próba indulás előtt: csütörtökön kb. 19. 15-kor, mert 18 órakor a Dzsámiban a PTE tuba quartettjének lesz a hangversenye és szeretném meghallgatni és ajánlom mindenkinek a figyelmébe - rendkívüli élmény lesz. Vezetőjük a világ egyik elsőszámú tubása Bazsinka József. Tehát próba a koncert után. Ezt követően összepakolás. Aki nem tud már hazamenni (vidéki) az maradhat a Zeneiskolában.
- gyülekező 3.30-kor a Zeneiskolában, bepakolás a buszba és 4 órakor indulás a Tesco parkolóból (tudtommal a buszok Pécsről jönnek és 3 órakor a Domus parkolóból indulnak)
- az egyenruhát vállfán hozzátok, mert lesz hely a "felakasztására"
- a kottájáról, hangszeréről, "indulókönyvéről", menetzene kellékekről, és ha kell a kottaállványáról mindenki maga gondoskodik
- mint ismeretes sportcsarnokban leszünk elszállásolva és kérik, hogy HÁLÓZSÁKOT vigyünk
- első étkezés péntek este, tehát kaját úgy hozzatok magatokkal
- a programot még fel fogom tenni
- visszaindulás hétfőn reggeli után, várható érkezés Szigetvárra 23 óra magasságában
- a biztosításról a Kristóf már írt, ennek megfelelően mindenki maga intézi, de mégis csoportos lesz! Erről is írok még.

Mint azt tudjátok nagyszámú küldöttség tagjaként (összesen kb. 130 fő) megyünk megünnepelni a Szigetvár - Eppingen kapcsolat 25 éves jubileumát. Mi a szigetvári hivatalos delegációval fogunk egy busszal utazni. Kérem mindenkitől, hogy a közös utazás írott és íratlan szabályait legyen szíves betartani. Célunk, hogy jól érezzük magunkat és méltó módon képviseljük a városunkat, mint ahogy azt tettük tavaly Edirnében. Felnőtt felelősségteljesen gondolkodó emberek vagyunk és ez ebben az esetben még inkább igaz. A kisebbekre figyeljünk oda, ha kell segítsünk nekik.
Ha kérdésetek van tegyétek fel!
Köszönöm és számítok Rátok! Bandi 'bá
#846 Bandi 'bá 2018-04-11 23:32:05
avatar
Hello Zenekarosok!

Pénteken próba! Ezzel remélem senkinek sem mondtam újat, de azzal sem, hogy nagyon fontos próbák következnek. komoly felkészülést kívánnak az előttünk álló szereplések. Nagy nehezen összeállt az eppingeni utazói névsor 31 zenekari tagra "sikeredett". Lehetett volna több is, még szerencse, hogy egész arányos az elosztás.

Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar
Eppingenbe utazók névsora 2018. 05. 04 - 07.

1. Kollár Krisztina
2. Rácz Tamara
3. Módi Melinda
4. Riszt Petra
5. Lelkes Viktória
6. Varga Mátyás
7. Sziva Edina
8. Békefi Zsófia
9. Schaub Gábor
10. Mike Alexandra
11. Paizs Eszter
12. Farkas Gréta
13. Nagy Nikolett
14. Dr. Kiss Rudolf
15. Hipp Levente
16. Dr. Grunda Miklós
17. Hollósi Beatrix
18. Bognár Ninetta
19. Bakos Dénes
20. Nadrai Bálint
21. Hegedüs Tibor
22. Kaiser Ágnes
23. Szentgyörgyvári András
24. Váradi Tamás
25. Nagy József
26. Brigovácz Balázs
27. Dr. Szuhár Dániel
28. Ács Brigitta
29. Pasztorek Zoltán
30. Karsai Márton
31. Jakab Kristóf
32. Deichler András
33. Deichlerné Könyves

Indulás május 4-én pénteken hajnali 4 órakor a TESCO parkolójából. Előreláthatólagos érkezés hétfőn a késő esti órákban. Szállás sportcsarnokban. További információk folyamatosan. Pénteken kiteszek egy újabb "papírost", melyre kérem felírni az inged méretét. Ez a rövid ujjú egyeningünkhöz kell.
Továbbra is számítok Rátok!
Bandi 'bá
#845 Bandi 'bá 2018-02-07 23:04:40
avatar
Hello zenekarosok!

Az alábbi válasz levelet kaptam:

Kedves András!
Köszönjük a meghívást!

El tudjuk vállalni a meghívást, de csak abban az esetben, amennyiben ti is el tudjátok vállalni a meghívásunkat a saját fesztiválunkra.

A fesztiválunk leírása:

Pápa Város Fúvószenekara 2018-ban ismét megszervezi a "Csináljuk a fesztivált", melynek időpontja: 2018. július 18-23. A fesztivál célja, hogy a meghívott zenekarok közös produkciót hozzanak létre. Az idei koncertünkön a MAMMA MIA musical számait fogjuk játszani énekesekkel ... A szervezők továbbítják a meghívott zenekaroknak a kottákat, hogy mindenki felkészülhessen, megtanulhassa a műveket. A fesztivál ideje alatt közös próbák segítségével készülnek az együttesek a közös koncertre.


A tervezett program a következő:
Résztvevő zenekarok - csoportonként maximum 45 fő + sofőrök

Erdély - Székelykeresztúr

Lengyelország

Horvátország

Magyarország:

Magyarország: Téti Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület

Magyarország: Pápa Város Fúvószenekara
2018. július 18. szerda

Délutáni órákban a zenekarok megérkezése Pápára.

Esti koncert a Fő téren 2 zenekarnak.


2018. július 19. csütörtök

Délelőtt szólampróbák.

Délután összpróba.

Esti koncert a Fő téren 2 zenekarnak.


2018. július 20. péntek

Délután összpróba az összes zenekarral.

Esti koncert a Fő téren 2 zenekarnak.2018. július 21. szombat

20 órától a zenekarok közös koncertje.


2018. július 22. vasárnap

Egész napos balatoni fürdőzés.


2018. július 23. hétfő

Minden résztvevő zenekar hazaindul.


A fesztivál minden zenekar számára ingyenes, mindenki a saját útiköltségét fizeti csak.

A szállás kollégiumban van, a teljes ellátás a szervezők költsége.


Kérjük, amennyiben elfogadjátok meghívásunkat 2018. február 20-ig jelezzétek felénk.


Bízva abban, hogy elfogadjátok meghívásunkat, várunk Titeket 2018-ban Pápán!!!

Üdvözlettel:

Horváth Adrián

Még eggyel több indok, hogy pénteken a próba után (v. egy kicsit korábban) megbeszéljük közös dolgainkat.

Pénteken PRÓBA és döntés!
Bandi 'bá
#844 Bandi 'bá 2018-02-05 23:54:09
avatar
Hello Zenekarosok!

Elkezdődött zenekarunk 32. évada egy kívánság próbával és a BABAZSÚR-ral. A kívánságpróbán "előjött" 3 olyan szám is (ki tudja véletlenül-e), amely beleillik a 06. 23-i POP-ROCK legendák műsorába.
Természetesen volt az elmúlt év értékelése, évi programterv ismertetés, statisztika, oklevél jutalmazással, bejelentés a tagdíjakkal kapcsolatosan, vacsora és karácsonyi videó. És nehezen való hazamenetel ...
Valamint előjöttem egy újabb "lehetőséggel".
Tömören ez volt a címe:

1566 perc koszorúzás

Az "előterjesztésem" nem tett mindenkire a "Na ugorjunk neki és csináljuk!" hatást, hanem voltak fenntartások is. Ez a világ legtermészetesebb dolga. Azért vetettem fel, hogy az alapötlet mentén gondolkodjunk közösen, a megfelelő embereket is bevonva egy nagyszerű, emlékezetes (hogy legyen újabb mesélni valónk az unokáinknak) közös rendezvény megvalósításán.

Nem ragaszkodom mindenáron az általam leírtakhoz, bizonyos elemeket megtartanék belőle, és a felvetődő ötleteket beépítenénk a koncepcióba.
Így például: nem feltétlenül szükséges egy helyen koszorúzni; nem kell, hogy 1566 percig tartson; lehet menetzenével is "cifrázni", de akár kisvasúttal is; lehet csatolni mellé egy zenés körutat (a Zrínyiek útján - hangversenysorozat a Zrínyiek által egykor birtokolt településeken. Ezt én már az emlékév kapcsán felvetettem, leírtam, de mint sok minden akkor nem került megvalósításra); és még ötletelhetünk közösen ...

Pályázatok útján érdemes elindulni és kihasználni a Kulturális Örökség Európai Éve adta lehetőségeket! Ennek linkje: https://europa.eu/cultural-heritage/about_hu

Ebben nagyon kell a segítség - nézzétek meg! Többszörösen jól jöhet ez az egész nekünk. Szükségesek a kapcsolatok, a jó ötletek és az összefogás. Mint mindenből amit csináltunk, ebből is ki tudunk hozni nagyszerű dolgokat, "csak" dolgozni szükséges érte.
PÉNTEKEN a zenekari próba után BESZÉLJÜNK! Várom azokat, akik szeretnének segíteni a program kialakításában, de akik el tudják fogadni mások javaslatait is! Alakítsunk ki egy olyan programot, amit minél több zenekari tag támogatni tud!
Bandi 'bá

U.i.: 10-én szombaton szereplés (szűkített kör: egy szólam - egy zenész szombat 19 óra Flórián rendezvényterem óvodai bál!)
#843 Bandi 'bá 2018-01-31 23:36:24
avatar
Hello Zenekarosok!

2018. február 2. 17.30 - eljött az évkezdés a zenekarunknak is. Próbára és munkára fel! Feladat már most akad pl. 10-én egy "szűkített" csapattal az óvodások bálján kell helytállnunk, mint "uniformizált" együttes. (Majd a próbán kifejtem ezt a dolgot.) De ez csak a kezdet, a java folyamatosan lesz adagolva.

2018. február 3. szombat 18 óra zeneiskola hangversenyterme:
B A B A Z S Ú R

A program a hagyományos:
a 2017-es év értékelése
a 2018-as év eseményei - újdonságokkal!

B E J E L E N T É S (E K) ... !!!

Statisztika
Jutalmazás

Pezsgős koccintás, mely 16 éven alul nem ajánlott!

Vacsora - evőeszközöket, tányért és poharat kérem hozzatok!
És a süteményről se feledkezzetek meg!

A karácsonyi koncert (mely szuper volt) megtekintése.

A továbbiakban is SZÁMÍTOK RÁTOK, mert "egyedül nem megy" és a közösségünkben van az erő!
Bandi 'bá

Ja és a miheztartás végett: 14 év alattiaknak 22 óráig, 14 - 18 éves korig 23 óráig és a többieknek a zeneiskolában 24 óráig tart a tartózkodási idő.
#842 Bandi 'bá 2017-12-31 19:58:27
avatar
Hello Zenekarosok!

Egy kicsit vissza a múltba!
Na nem sokat, csak 2 hetet 17-ig. A 23. K.H-ig. A magam részéről csak jót tudok hozzátenni. Ilyen sokan talán még sosem voltak a hangversenyünkön és mi is a legtöbben, 66-an voltunk! A műsor - a kezdeti a kezdeti nehézségek ellenére - nagyon jól összejött és hatása volt. Úgy érzem minden a helyén volt. Köszönet ezért mindenkinek, ki - ki tehetsége és lehetősége szerint részese a sikernek. A munka olyan mint az élet ...
A lényeg, hogy a siker közös, mindannyian nagyon örülhettünk a szép estének és a közönség nagyon hálás volt nekünk! Így szeretném folytatni is.
KÖSZÖNÖM - FOLYTATNI IS FOGJUK (és egyre többen az a jó)

És vissza a mához: jó bulizást mára, érezzétek magatokat jól, használjátok ki a lehetőségeket. Éljetek a pillanatnak!
BUÉK!
Bandi 'bá
#841 Bandi 'bá 2017-12-17 00:39:56
avatar
Hello Zenekarosok!

Újra elérkeztünk az év egyik fontos állomásához a Karácsonyi Hangversenyünkhöz. Köszönöm a próbákon való aktív részvételt, a mai főpróbán nyújtott teljesítményünk reményt ad arra, hogy vasárnap újra egy jó, a közönségnek élményteli estét nyújtson.
A következő konkrét segítséget kérem Tőletek a hangversenyt követő pakolás tekintetében:
A levonulás után mindenki elteszi a saját hangszerét, kottáját, kottaállványát. Ezt követően a szülőkkel együtt a székeket elpakoljuk a háló mögé, külön a világos barnát (TLS)és sötét barnát (Gimi). Ezután:
1.szárnykürt Hálóról a függönyt leszedi, (felelős: Dr. Kiss Rudolf)dobozba teszi. Vissza nem kell hozni a zeneiskolába, mert hétfőn a nagyobb dolgokat kisteherautóval visszaviszik.
2. szárnykürt (felelős: Tóth Bianka) 1- 1 világítógömb (ami a zenekar előtt van) összerakása, dobozba tétele és átvitele a zeneiskolába, fel az irodámba a talpakkal együtt.
1. fuvola szólam (felelős: Kollár Krisztina): a fáról az aranygömböket leszedi, beleteszi a reklámszatyrába, a nagyobb aranygömböket a műanyagtokjába éa ez irodámba viszik fel, mert ez kölcsöndísz és még este vissza kell adnom.
2. fuvola szólam (felelős: Sörös Csenge) a fáról az arany hangjegy díszeket beteszi egy zacskóba és szintén az irodámba viszik fel.
szaxophon szólam (felelős Bogdán Bence): az összes hosszabbító és elosztó összeszedése és átvitele a zeneiskola fsz. 2-es helyiségébe
Trombitasor + 1. klarinét: (felelős: Hipp Levente) a fán levő égősorok leszedése , dobozolása és a zeneiskola raktár előtti faszerkezetére juttatása
tenor -bariton + 2. klarinét(felelős: Szentgyörgyvári Tamás) az oszlopra szerelt "fenyőfák" leszedése, a gallyak kivitele, az égősorok dobozba tétele
Harsonák (felelős: Nagy József): az adventi koszorú visszajutttaása a zeneiskolába, a hangversenyterem színpadára.
A fel nem sorolt szólamok legyenek szívesek ott segíteni, ahol lassabban megy a dolog.
A sütemények és az ital rendezéséhez a szokásos tagokat kérem.
Miután kiürítettük a nézőteret, az összes fiút kérem a karácsonyfa eldöntéséhez, mely úgy fog történni, hogy a Siptár Józsi az álló fát feldarabolja és azt ki kell vinnünk a Sportcsarnokon kívülre.
Köszönöm a segítséget!
Bandi 'bá


#840 Bandi 'bá 2017-12-13 10:58:15
avatar
Hello Zenekarosok!

Közeleg a véghajrá a K. H-t illetően. A műsor összeállt, talán már a sorrend is:
bevonulás
Neoton
Titanic
Grease
Crazy
Szépség és a szörnyeteg
Say you, say me
Kijevi nagykapu
Jézus
Csendes éj

Péntek próba. PRÓBA UTÁN 20. 30-kor a férfiakkal, fiúkkal a zeneiskolában találkozunk és lemegyünk a sportcsarnokba karácsonyfát állítani! Nagyon fontos, hogy sokan legyünk a feladat megoldásához!

Szombaton a Zeneiskola 15. 15-től lesz nyitva, hogy a kottákat, kottaállványokat és a hangszereket a sportcsarnokba lehozzátok
A FŐPRÓBA 16 órakor kezdődik kb. 19 óráig tart.

Vasárnap 15.30-kor próba, 17 órakor KARÁCSONYI HANGVERSENY! Azt követően szokás szerint mindent visszapakolunk a zeneiskolába. Ehhez a szülők segítségét is kérem. Ahogy szoktam adott dolgokért fog ki - ki felelni, hogy a zeneiskolába visszakerüljön.
A hangversenyt és a visszapakolást követően kb. 19.30-kor a zeneiskola hangversenytermében állófogadás lesz a zenekar tagjainak.
Kérem, hogy erre a szülők süteményt süssenek. A süteményt a zeneiskolába 15 órától be lehet hozni. (az egyszerűség kedvéért eldobható tálcán hozzátok)
FONTOS, HOGY EZT A RÖVID KIS IDŐT, EZT A PÁR PRÓBA LEHETŐSÉGET HATÉKONYAN KIHASZNÁLJUK. MINDENKIRE SZÜKSÉG VAN ÉS MINDENKINEK MINDENT EL KELL KÖVETNIE, HOGY A PRÓBÁKON JELEN LEGYEN!

Köszönöm, számítok mindenkire!
Bandi 'bá